Djurgårdens Hampus Finndell.
Djurgårdens Hampus Finndell. - Foto: Stefan Jerrevång/TT

Ville göra hattrick: "Hade varit jävligt kul"

Två mål hade kunnat varit ett hattrick.Det grämde Hampus Finndell sig över efter 3—1 mot Brommapojkarna.Jag har aldrig gjort det i min karriär, och det hade varit jävligt kul att få göra det.


Fakta: Så fortsätter premiäromgången

Söndag: IFK Norrköping–Sirius, Hammarby–Degerfors (båda 15.00), Halmstad–AIK, IFK Göteborg–Värnamo (båda 17.30).

Måndag: Mjällby–Varberg, Elfsborg–Häcken (båda 19.00).

Redan spelade: Malmö FF–Kalmar FF 1–0, Djurgården–Brommapojkarna 3–1.

Djurgården fick en smakstart på allsvenska säsongen. Inför drygt 22 000 åskådare på Tele2 arena visade hemmalaget upp en fotboll som var flera klasser bättre än nykomlingen Brommapojkarna.

En av spelarna som glänste allra mest: Hampus Finndell.

22-åringen bröstade in 1—0 i 16:e minuten och satte distinkt 3—1 i början av andra halvlek.

Och flera mål hade det kunnat bli.

"Väldigt bra"

— Precis som övriga i Djurgården gjorde han en bra första halvlek, vinner boll, driver tempo i passningsspelet, tar yta med boll och tar yta utan boll, säger tränaren Thomas Lagerlöf.

— Hampus var väldigt bra de två senaste säsongerna, framför allt förra då han tog ytterligare ett steg i att fylla på i boxen. Det är ingen tillfällighet att han gör mål. Han är nog lite besviken över att han inte tog "hatten".

Finndell:

— Jag hade några chanser under tiden jag var inne för att få göra ett hattrick och jag har aldrig gjort det under min karriär, och det hade varit jävligt kul att få göra det i en sådan här match, säger han.

TT: Så du sprang runt och tänkte på ett tredje mål?

— Jag skulle ljuga om jag sade något annat. Jag tänkte på det lite grand. Under matchens gång var det inget jag tänkte på hela tiden men jag visste att jag stod på två mål och kunde få göra mitt första hattrick.

Nöjd trots bara två mål

Två mål var ändå tillräckligt för att mittfältaren skulle känna sig nöjd över säsongsstarten i allsvenskan.

För honom handlar det nu om att jaga ytterligare mål och assist, för att nå bättre noteringar i allsvenskan än vad han tidigare gjort i klubben.

Som bäst har han gjort fem mål och två assist, och det gjorde Finndell i fjol.

— Man sporras av att bli bättre och få göra fler poäng, säger han.

— Jag kommer till lägen, är inne i boxen och mer delaktig – det är något som jag har förbättrat. Den rollen jag har i Djurgården passar mig bra, att få flyga med i anfallen och vara med i omställningar. Det är något som jag har tränat på, och det ger resultat.

För Djurgården och Hampus Finndell kommer nya möjligheter till nya poäng om en vecka. Den 9 april väntar Sirius borta.

TT
/
/
AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

Ett ja och två nej till VM-spel

1 timme sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.