BP-målvakten Oscar Linnér stod för flera räddningar men släppte ändå in tre mål borta mot Djurgården - Foto: Stefan Jerrevång/TT

BP-tränaren efter förlusten: "Tufft"

Tillbaka i allsvenskan sedan degraderingen 2018.Då fick Brommapojkarna svårast möjligaste start.Det var tufft, säger tränaren Andreas Engelmark efter 1–3 borta mot Djurgården.

Brommapojkarna vann superettan i fjol, efter att ha varit nere i tredjedivisionen, och säkrade därmed klubbens comeback i allsvenskan.

Väl där fick BP ett jobbigt mottagande.

Utspelat under första halvlek och till slut en 1–3-förlust borta mot Djurgården på Tele2 arena.

— Tuff match. Djurgården var väldigt bra i första halvlek. De spelade i högt tempo och var mycket på vår planhalva. Vi hade svårt med deras presspel, säger säger tränaren Andreas Engelmark.

— I andra halvlek började vi bra. Vi gjorde några små förändringar som gav oss lite mer lugn, bollinnehav. Tyvärr tappade vi bollen och Djurgården var bra där, 3–0.

Bolltappet i andra halvlek resulterade i Hampus Finndells andra mål. Dessförinnan hade Gustav Wikheim ökat på ledningen till 2–0 i slutet av första halvlek.

För BP fortsätter det tuffa matchandet i allsvenskan: Malmö FF väntar i hemmapremiären på Grimsta den 8 april.