IFK Göteborgs målvakt Pontus Dahlberg drog på sig en skada i samband Kalmar FF:s första mål i 2–0-segern. - Foto: Patric Söderström/TT

Dubbla blåvita smällar – förlust och målvaktsskada

IFK Göteborg åkte på sin andra raka förlust i herrarnas fotbollsallsvenska borta mot Kalmar FF (0–2) och är nästjumbo efter de inledande omgångarna.

Simon Skrabb gjorde matchens första mål när han placerade dit bollen med vänsterfoten bakom Blåvitts målvakt Pontus Dahlberg i den 31:a minuten.

Efter målet blev Dahlberg sittandes på planen med skadekänningar och byttes sedan ut. Ersättaren Adam Ingi Benediktsson släppte å sin sida in ett mål på stopptid i andra halvlek när hemmalagets Deniz Hümmet fastställde slutresultatet till 2–0.

KFF tog därmed lagets första seger i årets allsvenska efter 0–1-förlusten borta mot Malmö FF i premiären. Göteborg radade upp sin andra raka förlust efter 0–1 hemma mot Värnamo förra veckan.