Svenska E-sportförbundet blir en del av Riksidrottsförbundet. Arkivbild.
Svenska E-sportförbundet blir en del av Riksidrottsförbundet. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

E-sport blir en del av RF: "Overkligt"

Svenska E-sportförbundet blir en del av Riksidrottsförbundet. På riksidrottsmötet i Uppsala gick medlemsförbunden emot riksidrottsstyrelsen. Det betyder väldigt mycket, framför allt för de barn och ungdomar som ser e-sport som sin huvudidrott, säger Sammi Kaidi, ordförande i E-sportförbundet till SVT.


Beslutet kom efter en lång debatt där en rad förbund argumenterade för att e-sporten skulle få bli en del av Riksidrottsförbundet.

Riksidrottsstyrelsen hade yrkat på avslag på e-sportens medlemsansökan, men förbunden gick emot styrelsens förslag. Efter en omröstning stod det klart att e-sporten väljs in, med 108 röster mot 71.

— Det var overkligt, jag var tvungen att titta några gånger om den ”gröna stapeln” var vår eller inte. Det betyder väldigt mycket, framför allt för de barn och ungdomar som ser e-sport som sin huvudidrott. Att äntligen få det erkännandet som det här mötet ger dem, säger Sammi Kaidi, ordförande i E-sportförbundet till SVT.

E-sporten har nobbats vid flera tillfällen tidigare, senast 2021.

Även Svenska förbundet för funktionell fitness röstades in som ny RF-medlem. Det innebär att Riksidrottsförbundet nu består av totalt 73 medlemsförbund.

TT
/
/
/
SVT
Senaste nytt

Ny nolla för Larsson – stoppade Modos trend

Lindberg avgjorde – Gais på allsvensk plats

1 timme sedan
Mållöst i över en timme. Sedan satte Julius Lindberg bollen i nät – och tog Gais upp till den allsvenska direktplatsen. Ett mål och vi vinner, jag är nöjd med min insats, säger han efter 1–0 hemma mot Öster i superettan.

Säsongen över för Hammarbys Erabi

idag 17:38
Säsongen är över för Hammarbys Jusef Erabi. En fotskada, som han råkade ut för i senaste matchen, 1–1 hemma mot IFK Göteborg, stoppar honom från spel under den allsvenska avslutningen.

RF:s styrelsemöte: Information från Nilsson

idag 16:34
Riksidrottsförbundets extrainsatta digitala styrelsemöte var snabbt avklarat. På agendan fanns en punkt: Information från ordförande Karl-Erik Nilsson. "Nästa möte är på fredag", skriver RF:s pressansvariga Anna Setzman till TT.

Ryssland öppnar för jättetrupp i Paralympics

idag 15:18
Internationella paralympiska kommittén, IPK, har beslutat att släppa in ryssar och belarusier i Paralympics i Paris nästa år, men enbart som neutrala aktiva – och kanske även under andra premisser. Detaljerna ska spikas inom kort.

Timrås backkris - två spelare skadade

idag 14:02
Timrå får klara sig utan hockeybackarna Tim Erixon och Elmeri Eronen de kommande sex veckorna efter att båda åkt på frakturer.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.