Leipzigs Christopher Nkunku firar ledningsmålet i cupfinalen på ett något udda sätt. - Foto: Andreas Gora/AP/TT

Leipzig cupmästare igen – Forsberg på bänken

Christopher Nkunku skadade sig kort före VM och missade säsongens sportsliga höjdpunkt. Slutet gott, allting gott? Nkunku avrundade klubblagsspelet med att fixa cupsegern till Leipzig.

Den franske anfallaren bidrog starkt till att Leipzig för andra året i rad kan titulera sig tyska cupmästare.

Freiburg besegrades på Olympiastadion i Berlin så här års i fjol. Den här gången var det Eintracht Frankfurt – Malmö FF-mittfältaren Hugo Larssons nya klubb – som drog det kortaste strået.

Nkunku gjorde 1–0 i den 71:a minuten när han något turligt fick in bollen bakom Kevin Trapp. Skottet ändrade riktning två gånger via försvarares ben och Frankfurts målvakt var chanslös.

Med några minuter kvar spelade Nkunku fram Dominik Szoboszlai, som distinkt tryckte in 2–0 i ena hörnet.

Landslagsmittfältaren Emil Forsberg satt på avbytarbänken hela matchen, men kunde fira sin andra stora titel under åren i Leipzig.