Proffslivet väntar nu för Jacob Ondrejka.
Proffslivet väntar nu för Jacob Ondrejka. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Ondrejka rundade av med kryss

Han blev mållös i avskedsmatchen, och Elfsborgs segersvit bröts. Men anfallsstjärnan Jacob Ondrejka, 20, var tagen av fansens hyllningar. Otroligt fint och mäktigt att de gör en sån grej för mig, säger Ondrejka efter 1–1 mot Djurgården.


Längst ner på Elfsborgsklackens läktare syntes en banderoll med texten ”Tack för allt, Jacob”. Och en svart bild mot gul bakgrund av Jacob Ondrejka när han höll fingret framför munnen för att tysta Blåvitts fans efter ett segermål mot IFK Göteborg i Svenska cupen.

— Att de gör en sån grej för mig bara för att jag ska lämna. Det känns, det gör det, säger Ondrejka, och fortsätter:

— Före matchen kände jag att det är lite tråkigt att jag ska lämna. Men man vill bli så bra som möjligt och det är rätt läge för mig att gå. Jag kommer att sakna Elfsborg. Det är en otroligt familjär klubb.

Nu återstår bara bortamatchen mot AIK innan Elfsborgs poängkung (sex mål och fyra assist i årets allsvenska) flyttar till Royal Antwerpen.

TT: Vad ser du mest fram emot nu när du nu flyttar till Belgien.

— Antwerpen kommer att kvala till Champions League. Jag hoppas på spel i Champions League.

Segersviten stannade på åtta

Jacob Ondrejkas sista match på Borås arena blev inte vad han hade hoppats på. Själv blev han poänglös och utbytt en kvart före slutet med krampkänning i lårets baksida.

Så dags hade Elfsborg tappat sin 1–0-ledning mot Djurgården till 1–1, vilket innebar lagets första förlorade poäng sedan tidigt i april. Boråslagets segersvit stannade vid åtta matcher.

Efter en låst och händelsefattig första halvlek, som Djurgården kontrollerade skickligt taktiskt, exploderade Elfsborg i första minuten av andra.

Högerbacken Johan Larsson satte fart på kanten och spelade till Ahmed Qasem. Den 19-årige U21-landslagsmannen höll i, vände och spelade tillbaka till Larsson i exakt rätt ögonblick. Lagkaptenen rusade in i straffområdet och satte 1–0 via Jacob Widell Zetterströms ben.

— Jag hade farten uppe och visste att det skulle mycket till för att de skulle stoppa mig på ett schysst sätt. Jag räknade väl med att ett ben skulle komma ut så att jag fick straff. Men jag fick bra träff på bollen, säger Johan Larsson.

Difs andra av 18 möjliga

Sedan radade serieledarna upp snabba omställningar som kunde ha gett ett andra mål. Det hände mer på sex-sju minuter än under hela första halvlek.

Djurgården vässade också sitt spel i offensivt straffområde. Kvitteringen kom i 73:e minuten.

Joel Asoro lobbade över Elfsborgs målvakt Hákon Valdimarsson som gjorde en otajmad utrusning. Victor Edvardsen fick ett enkelt jobb att sparka bollen vidare in i mål. Han hade bara varit på planen i tio minuter.

— Stark moral att komma tillbaka och hämta en poäng här nere, summerade Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf.

Det var bara Djurgårdens andra poäng av 18 möjliga på bortaplan i årets allsvenska.

TT
/
/
AIK
/
/
Senaste nytt

Bellingham visade klassen för Real igen

Ny nolla för Larsson – stoppade Modos trend

1 timme sedan
Modo träffade målramen både en och två gånger. Leksand satte pucken i nät – och hade en storspelade målvakt. Jag tycker inte att de får så farliga chanser, säger Filip Larsson efter 4–0-segern.

Lindberg avgjorde – Gais på allsvensk plats

2 timmar sedan
Mållöst i över en timme. Sedan satte Julius Lindberg bollen i nät – och tog Gais upp till den allsvenska direktplatsen. Ett mål och vi vinner, jag är nöjd med min insats, säger han efter 1–0 hemma mot Öster i superettan.

Säsongen över för Hammarbys Erabi

idag 17:38
Säsongen är över för Hammarbys Jusef Erabi. En fotskada, som han råkade ut för i senaste matchen, 1–1 hemma mot IFK Göteborg, stoppar honom från spel under den allsvenska avslutningen.

RF:s styrelsemöte: Information från Nilsson

idag 16:34
Riksidrottsförbundets extrainsatta digitala styrelsemöte var snabbt avklarat. På agendan fanns en punkt: Information från ordförande Karl-Erik Nilsson. "Nästa möte är på fredag", skriver RF:s pressansvariga Anna Setzman till TT.

Ryssland öppnar för jättetrupp i Paralympics

idag 15:18
Internationella paralympiska kommittén, IPK, har beslutat att släppa in ryssar och belarusier i Paralympics i Paris nästa år, men enbart som neutrala aktiva – och kanske även under andra premisser. Detaljerna ska spikas inom kort.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.