Lionel Messi ger Inter Miami ett uppsving.
Lionel Messi ger Inter Miami ett uppsving. - Foto: Jorge Saenz/AP/TT

Miljonregn över Beckham – Messi-effekt i Miami

Lionel Messi ratade både oljepengar i Saudiarabien och legendarstatus i Barcelona för att bli en del av David Beckhams Inter Miami. Nu får klubben ett rejält uppsving, både på sociala medier och i biljettkassan.


Innan Messi bekräftade att han skrivit på hade MLS-klubben, som ägs av bland andra David Beckham, omkring en miljon följare på sociala medier-plattformen Instagram. På torsdagsmorgonen var antalet uppe i 4,4 miljoner.

När man värvat en av världens mest kända fotbollsspelare verkar man även kunna höja biljettpriserna på matcherna.

Beckhams vinst

Biljetter till träningsmatchen mellan Miami och Cruz Azul den 21 juli, då Messi väntas göra sin debut, rusade i pris efter argentinarens besked. Biljettpriset steg med 1 500 procent till 5 000 kronor, enligt Aftonbladet.

För klubben syns värvningen inte bara i biljettintäkterna. Innan Messi-bomben slog ner var klubben värderad till 600 miljoner dollar, nu är värdet uppe i över en miljard dollar, motsvarande ungefär 10 miljarder kronor.

Gladast av alla är säkerligen David Beckham, som köpte klubben för 25 miljoner dollar 2018.

Messi, sjufaldig vinnare av Ballon d'Or och i vintras ledande i Argentinas VM-guld i Qatar, 35-åringens första, sällar sig i och med flytten till spelare som Pelé, Franz Beckenbauer, Thierry Henry, Beckham och Zlatan Ibrahimovic, världsstjärnor som valt att förgylla nordamerikansk ligafotboll.

Sponsorlöften

Men det var inte enbart klubben som var inblandat i värvningen av 35-åringen från Rosario. Apple, som äger sändningsrättigheterna till MLS, och tröjsponsorn Adidas ska ha varit delaktiga i att ro hem affären.

David Beckham kan applådera hela vägen till banken. Arkivbild.

Apple ska göra en miniserie som i fyra avsnitt följer med bakom kulisserna i Messis liv och ska enligt uppgift även ha lovat honom med en procentandel på alla nytecknade abonnemang.

Adidas har än mer att tjäna på Messis flytt. Den tyska sportjätten sponsrar inte bara MLS utan Messi själv och ska enligt The Athletic ha erbjudit honom en andel av vinstökningen som hans flytt väntas innebära för märket.

Inter Miami uppges också visa intresse för Sergio Busquets, Jordi Alba och Luis Suárez, tre tidigare klubbkompisar till Messi i Barcelona.

Messi tog nyligen farväl av Paris SG. Han gjorde 32 mål och stod för 35 målgivande passningar på 75 matcher för klubben.

TT
/
/
/
/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Ny nolla för Larsson – stoppade Modos trend

Lindberg avgjorde – Gais på allsvensk plats

1 timme sedan
Mållöst i över en timme. Sedan satte Julius Lindberg bollen i nät – och tog Gais upp till den allsvenska direktplatsen. Ett mål och vi vinner, jag är nöjd med min insats, säger han efter 1–0 hemma mot Öster i superettan.

Säsongen över för Hammarbys Erabi

idag 17:38
Säsongen är över för Hammarbys Jusef Erabi. En fotskada, som han råkade ut för i senaste matchen, 1–1 hemma mot IFK Göteborg, stoppar honom från spel under den allsvenska avslutningen.

RF:s styrelsemöte: Information från Nilsson

idag 16:34
Riksidrottsförbundets extrainsatta digitala styrelsemöte var snabbt avklarat. På agendan fanns en punkt: Information från ordförande Karl-Erik Nilsson. "Nästa möte är på fredag", skriver RF:s pressansvariga Anna Setzman till TT.

Ryssland öppnar för jättetrupp i Paralympics

idag 15:18
Internationella paralympiska kommittén, IPK, har beslutat att släppa in ryssar och belarusier i Paralympics i Paris nästa år, men enbart som neutrala aktiva – och kanske även under andra premisser. Detaljerna ska spikas inom kort.

Timrås backkris - två spelare skadade

idag 14:02
Timrå får klara sig utan hockeybackarna Tim Erixon och Elmeri Eronen de kommande sex veckorna efter att båda åkt på frakturer.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.