Ibrahim Sadiq blev hjälte när hans Häcken besegrade AIK med 2–1 på Friends arena.
Ibrahim Sadiq blev hjälte när hans Häcken besegrade AIK med 2–1 på Friends arena. - Foto: Ali Lorestani/TT

Häcken-kaptenen: Julafton mot 4–4–2

Julafton i juli? Det tyckte i alla fall Häckens lagkapten Samuel Gustafson efter 2–1 borta mot AIK. Mot 4–4–2 finns det vinklar överallt, säger han.


Häcken gick inte att känna igen i första halvlek. Annat var det i andra. Underläge vändes till 2–1-seger borta mot AIK i en match där Ibrahim Sadiq blev stor matchhjälte för gästerna.

— Skönt och bra att vi kunde vända, även om jag tycker vi hade kontroll på matchbilden i första saknade vi det lilla sista, säger Gustafson.

— När de har ny tränare och ställer upp med 4–4–2 tycker jag vi är alldeles för bra för att inte vinna mot det. Det var skönt att vi visade det i andra halvlek.

På frågan om det är extra tacksamt när en tränare ställer upp med 4–4–2 svarar Gustafson:

— Vi har jobbat i snart två år med vår idé, spelar man så (som AIK) ska det inte räcka mot oss tycker jag. Det såg man också i andra halvlek. Mot 4–4–2 finns det vinklar överallt att spela genom deras linjer, det ska kunna vara julafton mot det.

Om fler lag kan förvänta sig julafton på Friends arena?

— Det är väl inte så många lag som spelar som vi gör. Bilden jag försöker måla upp är att de är i sin första fas med sin tränare och vi har jobbat och förhoppningsvis kommit längre än så.

Häckens tränare Per-Mathias Høgmo efter matchen:

— Vi kommer till chanser och gör mål. Att vända underläge borta mot AIK ... jag vill ge stor kredd till spelarna för den moral och för det lugn de har.

— AIK kommer definitivt lyfta efter att Henning (Berg, tränare AIK) har satt sin hand på det här.

Häcken är tvåa i allsvenskan, två poäng bakom Malmö FF som har två matcher mindre spelade.

TT
/
AIK
/
/
/
gmo
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!