Pia Sundhage.
Pia Sundhage. - Foto: Hamish Blair/AP/TT

Sundhages fiasko: Brasilien ute ur VM

Pia Sundhages Brasilien är överraskande utslaget ur fotbolls-VM. I stället är det Jamaica som gör Frankrike sällskap ur grupp F efter 0–0 mot Brasilien. Det är riktigt sorgligt, säger Sundhage.


Världsåttan Brasilien var storfavorit att ta sig vidare till åttondelsfinalerna, tillsammans med Frankrike.

Men landslaget, där svenska Pia Sundhage är förbundskapten, har haft svårt att få till det i Australien.

— Det är riktigt sorgligt. Vi hade höga förväntningar och vi startade VM bra, men här är vi nu och vi måste acceptera det, säger Sundhage i Viaplays sändning.

4–0 i premiären mot Panama följdes upp med 1–2-förlust mot Frankrike.

Således var man i en knivig sits inför avslutningsmatchen mot Jamaica i Melbourne.

Martas sista VM-match

Seger var ett måste för Brasilien, som stärktes av att skyttedrottningen Marta fanns med i startuppställningen för första gången i detta mästerskap.

Marta (i blått) fick inte hål på Jamaica.

Men varken den 37-åriga ikonen eller övriga Brasilien fick det att lossna.

Matchen slutade 0–0, och därmed har Marta gjort sin sista VM-match efter att inför världsmästerskapet meddelat att detta blir henne sista världsmästerskap.

— Det är svårt att prata nu. Det här trodde jag inte ens i min värsta mardröm. Brasilien ber om förnyelse och det är på gång. Jag är den enda äldre i laget, de flesta andra är unga talanger. Jag slutar här men de fortsätter, säger Marta enligt nyhetsbyrån AFP.

Brasilien var därmed utslaget och i stället var det Jamaica som gick till åttondelsfinal.

Historiskt avancemang

Det är första gången som "Reggae Girlz" går vidare från gruppen.

— Det här är en av de bästa känslorna i mitt liv. Att se tjejerna och ett land som Jamaica lyckas göra det här är otroligt. Att få se det i min livstid är otroligt. Jag vill tacka tjejerna för att de gjorde detta för sitt land och landet borde vara stolt, säger Jamaicas förbundskapten Lorne Donaldson i Viaplay.

En mer målrik historia utspelade sig mellan Frankrike och Panama i Sydney. Frankrike segrade 6–3 och tog därmed hem gruppsegern.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!