Kosovare Asllani tränade till synes för fullt dagen före VM-kvartsfinalen mot Japan.
Kosovare Asllani tränade till synes för fullt dagen före VM-kvartsfinalen mot Japan. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Frågetecken kring Asllani inför Sveriges åttondelsfinal: ”Status är…”

Alla utom Caroline Seger tränade för fullt dagen före Sveriges kvartsfinal mot Japan i fotbolls-VM. Men det finns vissa frågetecken kring Kosovare Asllani. Vilka kan spela 120 minuter, vilka kan spela 90? Det påverkar givetvis hur vi kommer att starta, säger förbundskapten Peter Gerhardsson om läget i truppen.


Funderingarna kring Kosovare Asllani handlar om att hon inte fanns med på presskonferensen på Eden Park i Auckland dagen före fredagens kvartsfinal.

På dem brukar nämligen den tänkta lagkaptenen närvara, och nu var det Magdalena Eriksson och Amanda Ilestedt som tog plats vid podiet, trots att det är Asllani som har burit kaptensbindeln i VM när inte Caroline Seger har kunnat spelat från start.

Tre kaptener

Peter Gerhardsson avslöjar ingenting. Huruvida det blir Asllani som är lagkapten mot Japan, och därmed spelar från start, vill förbundskaptenen inte berätta.

— Det får vi se. Vi har tre kaptener i Seger, Magdalena (Eriksson) och Asllani. En av dem kommer det att vara, det kan jag garantera, säger Gerhardsson.

Skadeläget är i alla fall bra i truppen, om man får tro Gerhardsson. Och det gäller även Kosovare Asllani, som tränade för fullt på torsdagen – åtminstone under de 15 minuter som var öppna för medier.

Individuellt upplägg

Undantaget är Caroline Seger som fick en känning i vaden efter sista gruppspelsmatchen mot Argentina, och som fortfarande kör ett individuellt träningsupplägg.

— Status är bra på så sätt att alla utom Seger var på planen i dag och körde för fullt. Sedan är det som alltid en avstämning när jag kommer hem nu (till hotellet), och utifrån det är det en värdering när man har kommit in i ett slutspel. Vilka kan spela 120 minuter, vilka kan spela 90 och så vidare? Det påverkar givetvis hur vi kommer att starta, säger Gerhardsson.

Japan–Sverige har avspark klockan 09.30 på fredag, svensk tid.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!