Kosovare Asllani och Fridolina Rolfö kom båda ut från kvartsfinalvinsten i fotbolls-VM med varsitt lindat knä. Arkivbild.
Kosovare Asllani och Fridolina Rolfö kom båda ut från kvartsfinalvinsten i fotbolls-VM med varsitt lindat knä. Arkivbild. - Foto: Abbie ParrAP/TT

Skadekrisen avblåst – fortsatt oklart med Seger

En befarad knäskadekris efter Sveriges kvartsfinalvinst mot Japan är avblåst och "allt är under kontroll". Caroline Segers status efter vadskadan är dock fortfarande ett frågetecken, liksom om hon kommer att kunna spela något mer under VM. I går inför match så valde vi att göra henne inte tillgänglig, säger landslagets läkare Houman Ebrahimi.


Assisterande förbundskapten Magnus Wikman säger dagen efter Sveriges kvartsfinalvinst mot Japan att han inte vet om lagkapten Caroline Seger kommer att kunna spela något mer i VM.

— Du får fråga Houman om det, tror jag. Beskedet vi fick var att hon var tillgänglig i matchen mot USA i x antal minuter, och nu var hon inte det. Och att det har gått upp och ner i det, säger Wikman och fortsätter:

— Men jag hoppas att hon kan vara med i någon av de här två matcherna som vi har kvar.

Bilden förändrad

Landslagets läkare Houman Ebrahimi berättar att Caroline Seger befinner sig i en lång process och har haft en positiv stegring. Men han säger också att något förändrade den bilden mellan åttondelsmatchen mot USA, då hon var tillgänglig för spel, och kvartsfinalen mot Japan.

— Vi tar det dag för dag och läser av de här symtom och känningar som eventuellt kan finnas och optimerar individuellt för henne just för att hon ska kunna komma tillbaka.

Han får frågan om vad den senast avläsningen inför Japanmatchen gav för besked.

— I går inför matchen så valde vi att inte göra henne tillgänglig, svarar Ebrahimi.

Lindade knän

Efter kvartsfinalvinsten mot Japan på fredagen kom både Kosovare Asllani och Fridolina Rolfö ut från planen med varsitt lindat knä vilket väckte en del oro för att de båda skulle vara skadade och inte kunna spela när Sverige möter Spanien i semifinal på tisdag.

Asllani ville dessutom inte prata om det stora bandaget runt knät och om vad som orsakat det.

Men där har landslagets läkare lugnande besked att ge och säger att han tror att Asllani fick en smäll mot knäet under matchen men att hon mår bra.

— Jag har knappt hunnit träffa dem (spelarna) innan vi kom till träningen men det är ingen fara, säger Houman Ebrahimi.

Samma sak gäller resten av spelarnas status efter matchen i går.

— Jag tycker det var bra. Allt är under kontroll.

TT
/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!