AIK:s John Guidetti skadade sig på nytt i onsdagens match i svenska cupen, omgång 2, mot Dalkurd. Arkivbild.
AIK:s John Guidetti skadade sig på nytt i onsdagens match i svenska cupen, omgång 2, mot Dalkurd. Arkivbild. - Foto: Andreas Hillergren/TT

Guidetti ut skadad när AIK gick vidare

AIK gick planenligt vidare i svenska cupens andra omgång genom 3–0 borta mot Dalkurd. Men dessvärre, för "Gnaget", gick stjärnanfallaren John Guidetti ut skadad igen. Det såg inte bra ut, säger tränaren Henning Berg till Aftonbladet.


John Guidetti har haft en tung vår i AIK kantad av skador, utebliven speltid och bara ett allsvensk mål. Borta mot Dalkurd på Studenternas i Uppsala fick den före detta landslagsspelaren dock chansen från start.

Men det blev ingen lång match för Guidetti. Efter dryga halvtimmen gick han ned med smärtor, lindades kraftigt om höger vad och hjälptes av plan av AIK:s läkarteam.

— Vi får se vad det är, det är för tidigt att säga. Men så som han blev skadad, det såg inte bra ut. Men vi får se hur länge han är borta, säger tränaren Henning Berg till Aftonbladet.

In för Guidetti kom det cypriotiska nyförvärvet Ioannis Pittas, som tidigt i den andra halvleken spräckte nollan för gästerna. Bara fem minuter senare satte 18-årige talangen Taha Ayari dit 2–0. Matchen slutade till slut 3–0 efter att kantspringaren Rui Modesto kontrat in ett mål.

I och med segern är AIK klara för nästa års gruppspel i svenska cupen.

AIK ställs härnäst borta mot Norrköping på måndag i en viktig match för de svartgula i den allsvenska bottenstriden.

TT
/
/
/
/
AIK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!