Djurgårdens Oliver Berg. Arkivbild.
Djurgårdens Oliver Berg. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

Berg ryktas till MFF: "Har nog haft kontakt"

Oliver Berg ryktas vara på väg till Malmö FF. Norrmannen förnekar dock att han blivit kontaktad av den skånska storklubben, men Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är av en annan åsikt. Han har nog haft kontakt med någon härifrån (MFF), säger Andersson efter 0–0-matchen mot just MFF.


Den 29-årige norrmannen värvades till Djurgården från Kalmar inför säsongen och är med sina åtta poäng (tre mål, fem assist) poängbäst i Stockholmslaget efter att ha startat i 19 raka allsvenska matcher.

Borta mot Malmö FF (0–0) på söndagen var dock Berg bänkad och fick inte ens hoppa in.

— Vi valde andra spelare som vi anser är i bättre balans. Vi jobbar med människor och ibland är det så att det är saker som påverkar utanför som gör att man inte är i balans, säger Thomas Lagerlöf, som är huvudtränare i Djurgården tillsammans med Kim Bergstrand.

Tror på sms-kontakt

MFF-tränaren Henrik Rydström, som tränade Berg i Kalmar, förnekade på presskonferensen att han haft någon kontakt med norrmannen den senaste tiden.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson:

— Han (Berg) har nog haft en tuff vecka, han har nog haft kontakt med någon härifrån (MFF). Men vi har inte förhandlat om någon övergång. Vi har haft en viktig match, säger Andersson.

Andersson tror att det är just Rydström som haft kontakt med sin tidigare spelare.

— Jag tror att de har haft lite kontakt i alla fall. Ett sms, säger Bosse Andersson.

Oliver Berg själv om ryktena om MFF:

— Det har jag ingen kommentar till, säger norrmannen.

Ytterligare en faktor ska ha påverkat hur Oliver Berg mått denna vecka. Efter Djurgårdens bortaförlust mot IFK Göteborg (1–2) förra helgen blev spelarna konfronterade av en supporter på tåget hem till Stockholm.

— Han var frustrerad och uttalade sig. Jag har förståelse för att det är känslor och det är fantastiskt med engagemang. Det var inget hotfullt, men det var en tråkig och jobbig situation för de som var inblandade, säger Oliver Berg.

"Viktigt att må bra"

Upplevde du att det var riktat mot just dig?

— Nej, det vill jag inte säga. Sedan upplever jag det lite mer personligt än vad jag kanske borde göra, då tog jag det kanske lite tuffare än vissa andra, säger Berg.

När du säger att det har varit en tuff vecka – syftar du på ryktena om MFF eller incidenten på tåget?

— Det är väl helheten. Det är viktigt att må bra om man ska prestera bra, säger Oliver Berg.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!