Fransyskan Julia Simon. Arkivbild.
Fransyskan Julia Simon. Arkivbild. - Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Bryter tystnaden: "Min identitet blev stulen"

Julia Simon anklagas för svindleri. Nu bryter skidskyttestjärnan tystnaden och menar att hon också är ett offer. Min identitet kapades, säger Simon till skidtidningen Ski Chrono.


Det var för drygt ett år sedan som OS-guldmedaljören Justine Braisaz-Bouchet anklagade landslagskollegan och den regerande världscupvinnaren Julia Simon för svindleri.

Enligt uppgifter ska bedrägeriet ha inträffat medan idrottarna tävlade på Blinkfestivalen, som avgörs på rullskidor i norska Sandnes förra hösten. Simon ska då ha använt lagkamratens kreditkort för att köpa varor på nätet till värde av motsvarande drygt 12 000–24 000 svenska kronor.

Simon har själv inte velat kommentera situationen – fram tills nu. I en lång intervju med Ski Chrono berättar 26-åringen att hon också är ett offer och menar att den uppkomna situationen har gjort henne ledsen.

— Jag känner inte igen mig i de historierna som sprids. Jag tror att min identitet har blivit kapad och jag har gjort en anmälan om identitetsstöld. Utredningen pågår och det är upp till polisen nu, säger Julia Simon och fortsätter:

— Jag vill ha sanningen och jag har varit tydlig och förklarat för polisen vad som jag tror har hänt.

Skidskyttesäsongen drar i gång den 25 november. Första tävlingen är i Östersund.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!