Harry Maguire. Arkivbild.
Harry Maguire. Arkivbild. - Foto: Rui Vieira/AP/TT

Försvarar sonen efter hånen: "Inte acceptabelt"

Det är motvind för Harry Maguire efter att ha petats i klubblaget och buats ut i landslaget. Nu försvaras mittbacken av sin mamma. "Vad han tvingas genomlida är inte okej", skriver Zoe Maguire.


I Manchester United är Harry Maguire efter bland andra Victor Nilsson Lindelöf i mittbacksrangordningen.

Trots det får 30-åringen fortsatt chansen i Englands landslag. Men tisdagens landskamp mot Skottland blev inte så lyckad för Maguires del.

Efter att ha bytts in i halvtid hånades Maguire av skotska fans och stod för ett självmål i Englands 3–1-seger.

Maguire har tidigare buats ut av engelska supportrar och mamma Zoe gillar inte vad hon ser och hör.

"Att som mamma se negativiteten och alla kränkande kommentarer som min son får kastade på sig av vissa fans, tyckare och media är skamligt och totalt oacceptabelt. Speciellt när det handlar om någon som arbetar hårt för både klubb och landslag", skriver hon på Instagram.

Hon fortsätter:

"Det Harry får utstå går bortom fotboll. Att se honom tvingas genomlida detta är inte okej. Jag vill inte att andra föräldrar ska få uppleva samma sak. Jag önskar inte någon detta."

Efter landskampen mot Skottland försvarades Maguire även av engelska förbundskaptenen Gareth Southgate.

— Det är ett skämt. Jag har aldrig sett en spelare behandlas på det här sättet – inte av skotska fans, våra egna kommentatorer, experter, eller vad som helst, sade Southgate enligt AFP.

Själv tar Harry Maguire kritiken med ro.

— Jag skulle inte säga att jag är en person som har svårt att hantera press. Jag har gått igenom mycket de senaste åren, säger han.

TT
/
/
/
/
Z.E
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!