Filippa Angeldahl under damlandslagets träning på måndagen.
Filippa Angeldahl under damlandslagets träning på måndagen. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Svenskorna om spanska kaoset: "Stöttar dem"

Det har varit osäkert om det ens blir match. Och lika osäkert vilka spanjorskor som i så fall kommer. Filippa Angeldahl är dock säker på en sak kring det spanska fotbollskaoset: Det är klart att man utifrån stöttar dem, säger landslagsmittfältaren.


Det ser till slut ut att kunna bli en väldigt namnkunnig spansk trupp som kommer till Göteborg för Nations League-mötet mot Sverige på fredag.

Men även efter presentationen av truppen – som skedde när Sverige redan hade samlats för första träningspasset – är osäkerheten kvar.

Kaoset som rått i Spaniens fotbollsförbund – både inför VM och i efterspelet – har varit svårt att missa, konstaterar Manchester City-stjärnan Filippa Angeldahl.

— Det har ju varit lite fram och tillbaka. Det är svårt för oss. Jag och tjejerna här ställer oss in på att det är match på fredag och så klart hoppas vi att det är det bästa laget som kommer hit, säger hon.

— Sedan vad som händer är svårt för mig att uttala mig om. Man blir lite förvirrad och vet inte vad som händer, vi får ta det dag för dag. Det viktiga för oss är att vi håller fokus här och nu. Vi ser fram emot fredag och hoppas att det löser sig.

"Känsligt ämne"

Den svenska landslagsstjärnan är i klubblaget lagkamrat med två av spanjorskorna som redan inför VM bojkottade landslaget.

En av dem, Laia Aleixandri, är dock uttagen i truppen till Nations League-matchen.

— Det är klart att vi har snackat lite, samtidigt har det varit ett känsligt ämne. Jag tror att de också är väldigt förvirrade i det, det är mycket fram och tillbaka, det är en väldigt svår situation, säger Filippa Angeldahl.

Angeldahl är dock tydlig i att hon står bakom de spanska spelarnas krav på förbättringar och förändringar.

— Det är svårt att säga, man har inte insynen i hur det faktiskt är. Men de ska känna all stöttning som finns runt om, att andra länder stöttar dem i besluten de fattar, säger hon.

— Känner de att de behöver bojkotta för att det ska hända någonting, är det klart att man utifrån stöttar dem.

Jonna Andersson.

"Prata i gruppen"

Hammarbybacken Jonna Andersson konstaterar att landslaget behöver fundera på om det finns något sätt att rent konkret visa den stöttningen.

— Det är klart att det är något vi måste prata om i grupp. Vi stöttar ju dem och vill att alla ska kunna spela fotboll och inte behöva tänka på det och lägga fokus på det. Det är klart att det är något vi ska prata om och diskutera, hur vi ska stötta dem och visa att vi är med dem, säger hon.

TT
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Messi missade ytterligare match

1 timme sedan

Newcastle tog första CL-segern på 20 år – slog PSG

igår 23:02
Saudiarabien mot Qatar. Eller Newcastle–Paris Saint-Germain i Champions League. Då vann Alexander Isaks gäng med 4–1 – Newcastles första seger i turneringen sedan 2003.

USA tog sjunde raka VM-guldet efter Biles show

igår 22:02
USA är världsmästare i laggymnastik för sjunde gången i följd. Detta efter en rejäl uppvisning av storstjärnan Simone Biles under finalen i Antwerpen.

Hattrick för Troock – stoppade Nybros segertrend

igår 21:46
Nykomlingen Nybros segertrend är över. 0–6 hemma mot AIK blev klubbens första förlust i hockeyallsvenskan. Jag tror det var en läropeng för oss, säger tränaren Tommy Samuelsson till TV4 Play.

Nilsson kan avgå: "Ett av alla tänkbara alternativ"

igår 20:20
Karl-Erik Nilsson överväger att avgå efter kritiken. Det berättar Riksidrottsförbundets ordförande för Göteborgs-Posten. "Det är ett av alla tänkbara alternativ", skriver han.

Gör som Sörenstam – spelar mot herrarna

igår 17:30
Amerikanskan Lexi Thompson kommer att pegga upp på nästa veckas PGA-tourtävling i Nevada.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.