Tottenhams Cristian Romero 'räddade' Ben Whites skott på mål med armen och ordnade straff för Arsenal. - Foto: David Cliff /AP/TT

Oavgjort för Tottenham – trots Romeros dubbla miss

Tottenhams Cristian Romero hade en tung match mot Arsenal när han både gjorde självmål och orsakade en straff. Men tack vare lagkamraten Son Heung-Min blev det ändå delad poäng i Londonderbyt som slutade 2–2.

Sju gula kort och fyra mål, varav ett självmål och ett straffmål. Publiken på Emirates Stadium fick sig ett fartfyllt Londonderby mellan Arsenal och Tottenham under söndagen.

Inledningsvis var det gästerna Tottenham som tog kommandot. Redan i den fjärde minuten fick Son Heung-Min in bollen i nät, men anfallaren var tydligt offside och målet dömdes snabbt bort.

Straff och hands

Efter gästernas starka inledning växlade Arsenal upp och i den 26:e matchminuten skulle man få utdelning.

Bukayo Saka skickade in bollen i straffområdet och via Tottenhams Cristian Romero gick den rakt in i mål.

Men precis innan halvtid skulle Tottenham kvittera efter att James Maddison rundat Saka och slagit in bollen till Son Heung-Min som via stolpen kvitterade till 1–1.

I den andra halvleken skulle Romero ställa till det på nytt för gästerna när han "räddade" Ben Whites skott på mål med armen. Arsenal tilldelades straff och Saka kunde utan vidare problem ge hemmalaget ledningen igen.

— Det är domaren som tar besluten, vi kan inte argumentera mot det, säger Son Heung-Min i Viaplays sändning.

Kvitterade blixtsnabbt

Men Tottenham var snabba med att svara och minuten senare var det dags för sydkoreanen att kvittera på nytt.

— Derbyn är alltid tuffa matcher men jag tycker prestationen var fantastisk från början till slut. Vi gav allt så jag hoppas att fansen är nöjda, säger tvåmålsskytten.

Derbyt fortsatte att svänga men inget av lagen lyckades att peta in ett segermål. Matchen slutade 2–2.

För Tottenham väntar nu Liverpool på hemmaplan. Matchen spelas på lördag. Arsenal möter Bournemouth på bortaplan samma dag.