Sepp Blatter. Arkivbild.
Sepp Blatter. Arkivbild. - Foto: Alessandro Crinari/AP/TT.

Pampens attack efter ovanliga beslutet: "Absurt"

Fotbolls-VM 2030 kommer att spelas i sex länder totalt. Ett beslut som kritiseras av Fifas förre ordförande Sepp Blatter. Det är absurt att slita isär turneringen så, säger 87-åringen.


Faktum är att världsmästerskapet kommer att spelas i tre olika världsdelar. I veckan meddelade Internationella fotbollsförbundet, Fifa, att herrarnas VM 2030 går till Marocko, Spanien och Portugal. Samtidigt kommer de tre första matcherna att spelas i Uruguay, Argentina och Paraguay.

Anledningen är att fotbolls-VM firar 100 år – 1930 började allting i Uruguay.

Många höjde på ögonbrynen efter det ovanliga beslutet, och nu går Fifas tidigare ordförande Sepp Blatter ut och kritiserar upplägget.

— Det är absurt att slita isär turneringen på det här sättet. VM-slutspelet borde vara en kompakt tillställning, säger den skandalomsusade fotbollspampen.

Blatter, som basade över Fifa mellan 1998–2015 menar vidare att placeringen av endast tre matcher i Sydamerika är "ett hån mot VM-historien".

— Av historiska skäl borde VM 2030 tillhöra Sydamerika, säger 87-åringen.

2015 avgick Sepp Blatter efter anklagelser om korruption i samband med omröstningen som ledde till att Qatar fick VM 2022. Han stängdes av från all fotboll i åtta år, ett straff som senare förkortades.

I juli 2022 friades Blatter från korruptions- och bedrägerianklagelser av en domstol i schweiziska Bellinzona.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!