Janne Andersson på första pressträffen inför landskamperna.
Janne Andersson på första pressträffen inför landskamperna. - Foto: Jessica Gow/TT

Så ska Belgien slås: "Ska upp på personbästa"

Om en vecka kan det definitivt avgöras om svenska fotbollslandslaget har fortsatt chans att nå EM, i ödesmatchen mot Belgien. Förbundskaptenen Janne Andersson hoppas att hans landslag ska lyckas göra så att han får behålla jobbet ytterligare en tid. Alla måste upp på personbästanivå, säger han.


Seger är ett måste för landslaget mot Belgien, annars finns det inga livlinor kvar för att nå EM i Tyskland nästa sommar.

— Det är en tuff bortamatch, men också en match som är möjlig. Det gäller att få till det vi pratat om. Ska vi slå lag som Österrike och Belgien måste vi upp på personbästa. Jag hoppas vi ska kunna komma upp i det, då finns chansen, säger han på samlingens första presskonferens.

— Många spelare måste ha dagen.

"Bättre än man tror"

Sverige inleder dock med en landskamp mot Moldavien på torsdag. Då med spelare som annars inte får spela så mycket. Bara 7000 biljetter är sålda till matchen på Friends arena.

— Om jag ska locka med något så är det att Moldavien är ett bättre lag än man tror. Det blir en sportslig utmaning för de som inte har så många landskamper. Men jag kan ha viss förståelse för att inte fler köpt biljetter, det är en torsdagskväll i oktober.

Hoppas på stjärnorna

Andersson har tvingats till en förändring i den trupp som han tog ut i förra veckan då Ken Sema tvingas avstå. Gabriel Gudmundsson ersätter. Lagkaptenen Victor Nilsson-Lindelöf klev av Manchester Uniteds match mot Brentford i lördags med en befarad skada. Alexander Isak blev något av en matchhjälte i mötet mot West Ham under söndagen, men bytte sedan ut sig själv i slutet av andra halvlek.

— Lindelöf har jag haft en kontakt med, men inte med Alex än. Förhoppningsvis ska det inte vara några större problem men jag vågar inte säga det säkert. Jag har inte läkarteamets bedömning, i kväll får jag reda på exakt hur det ligger till.

— När man pratar om skador så är jag luttrad, det har varit mycket de senaste 1,5 till två åren.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!