Harry Kane sköt England till EM.
Harry Kane sköt England till EM. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Kane sköt England till EM

England är klart för fotbolls-EM i Tyskland nästa sommar. Något de kan tacka Harry Kane för. Storstjärnan stod för två av målen i 3–1-segern mot Italien då mästerskapsbiljetten blev klar.

Sommarflytten från Tottenham till FC Bayern München tycks ha gett 30-årige Harry Kane en nytändning.

På de sju inledande matcherna i Bundesliga har anfallaren svarat för åtta mål – och i tisdagskvällens EM-kvalmatch hemma mot Italien visade Kane att formen fortsatt är god.

Riktigt god.

Först kvitterade han till 1–1 på straff mitt i den första halvleken – bara den fullträffen betydde att Englands EM-plats var klar, för en poäng räckte för engelsmännen på förhand.

Men Kane var inte klar.

Ifrågasatte Marcs Rashford satte dit 2–1 innan Kane helt på egen hand sprang i från det italienska försvaret och kyligt placerade in 3–1. En klassaktion, ett klassmål.

Kane, som är Englands bästa målskytt genom tiderna, har nu gjort 61 mål på 87 landskamper.

Inför avspark på Wembley hölls en tyst minut, bland annat för att hedra de svenska offren i det misstänkta terrordådet i Bryssel på måndagskvällen.

EM i Tyskland inleds den 14 juni nästa sommar.