Glädje i Halmstad efter säkrat allsvensk kontrakt.
Glädje i Halmstad efter säkrat allsvensk kontrakt. - Foto: Anders Bjurö/TT

Klart: Halmstad kvar i allsvenskan

Klubben hade avgörandet i sina egna händer – och tog vara på chansen. Halmstad spelar i allsvenskan även nästa säsong. Skönt, vårt mål har varit att klara kontraktet, säger Viktor Granath efter 3–0 hemma mot Kalmar FF.


"Vi ska stanna kvar, stanna kvar, vi ska stanna kvar", skanderade fansen efter drygt en timme spelad på Örjans vall.

Orsaken till glädjeramsan?

Halmstads anfallare Viktor Granath hade precis satt dit det avgörande målet i hemmamötet med Kalmar.

Med Naeem Mohammeds dubbla fullträffar – 1–0 i 42:a och 2–0 i 51:a – vann säsongens allsvenska nykomling den sista hemmamatchen med 3–0.

En fullpoängare som gav de tre poäng som betyder säker mark i tabellen och fortsatt spel i högsta serien även under nästa säsong.

— Skönt, vårt mål har varit att klara kontraktet. Nu har vi gjort det och vi kan slappna av lite men träna på fullt ut och ta en sista trea, säger Granath till Discovery+.

Halmstad avslutar säsongen borta mot Hammarby den 12 november.

TT
/
/
/
/
Senaste nytt

Nederländare tar över herrlandslaget i volleyboll

Afrikas enda dopningslabb stängs inför OS

1 timme sedan
Världens antidopningsbyrå Wada stänger Afrikas enda godkända dopningslabb efter flera fel i systemet som ska upptäcka steroider i idrottares prover.

Allt om Siri Benjegård: Ålder, familj och bordtennis-talangen

2 timmar sedan
Siri Benjegård beskrivs som en av Sveriges största idrottstalanger genom tiderna. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om bordtennisstjärnan.

Svensk mardrömslott i EM-kvalet: "Tuff grupp"

2 timmar sedan
Det kunde inte ha blivit mycket tuffare. Frankrike, England och Irland väntar de svenska fotbollsdamerna i kvalet till nästa års EM. En tuff grupp där alla kommer kunna ta poäng av varandra, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Längdskidåkarens avslöjande: "Alla ligger med alla"

2 timmar sedan
Kärleken spirar inom längdskidåkningen. I en intervju avslöjar nu poddprofilerna och längdskidåkarna James Clugnet och Mika Vermeulen om en chockernade upptäckt efter OS 2018.

Efter konflikt och kritik – nytt hockeyavtal

3 timmar sedan
Svenska Ishockeyförbundet och ligaorganisationen hockeyettan har tecknat ett nytt samarbetsavtal som gäller tv-rättigheter över säsongen 2029/2030. Detta efter år av kritik mot hockeyettans tv-avtal.