Bengaler i Malmö FF:s klack innan andra halvlek ledde till att guldmatchen mot Elfsborg försenades.
Bengaler i Malmö FF:s klack innan andra halvlek ledde till att guldmatchen mot Elfsborg försenades. - Foto: Johan Nilsson/TT

Rökkaos och stök när guldrysaren avgjordes

Det tog nästan tre timmar för att avgöra guldrysaren mellan Malmö FF och Elfsborg. Avspark i andra halvlek blev kraftigt försenad när bortasupportrar slet i säkerhetsnätet och MFF-klacken tände bengaler som utlöste brandlarmet. Efter slutsignal kastade Elfsborgssupportrar in bengaler på planen.


Det var upplagt för en fotbollsfest när årets vinnare av SM-guldet skulle koras i en ren seriefinal mellan Malmö FF och Elfsborg. En vinnare fick vi i form av MFF, men det tog lång tid att slutföra matchen efter kaos på läktaren på stadion i Malmö.

I allsvenskan har matcherna i den sista allsvenska omgången gemensam avsparkstid, men ungefär när de övriga sju matcherna var färdigspelade vid 17-tiden hade andra halvlek mellan MFF och Elfsborg inte ens blåsts i gång av domaren Glenn Nyberg.

Först försenades allt av att Elfsborgssupportrar – runt 2 000 åskådare – bland annat slet och rev i säkerhetsnätet på sin sektion och lagkaptenen Johan Larsson tvingades gå ut för att lugna ner situationen.

Bråk mellan ordningsvakter och Elfsborgs klack.

När väl spelarna kommit ut för att värma upp och det skulle sättas i gång valde MFF-klacken att tända bengaler och skicka upp någon form av rökfyrverkerier. Röken lade sig över arenan och då gick brandlarmet. Spelarna återvände till omklädningsrummen, men publiken stannade kvar.

Först strax efter klockan 17 kunde Nyberg blåsa i gång den andra akten.

MFF hade inför matchen hyrt in fler ordningsvakter än någonsin tidigare – främst för att förhindra supportrar från att springa in på planen vid slutsignal. Det gjorde MFF-publiken till slut ändå, men först efter att matchen var över.

Elfsborgssupportrar kastade efter slutsignal in bengaler på planen och avfyrade så kallade bangers.

Anfallaren Isaac Kiese Thelin sköt SM-guldet till MFF när han satte matchens enda mål på straff i den 57:e minuten. Både MFF och Elfsborg stannade på 64 poäng, men Malmö vinner allsvenskan genom bättre målskillnad.

TT
/
/
/
/
Senaste nytt

Salmings VM-konkurrent illa skadad – bars ut på bår

Tomasson: "Jag vill underhålla fansen"

Jon Dahl Tomasson ser fram emot att skapa ett offensivt svenskt landslag. SvFF har varit väldigt tydliga från början. Min uppgift är att skapa en nationell identitet. Ett offensivt spelsätt, säger han.

Poromaa sjuk – har åkt hem till Sverige

Svenska skidstjärnan William Poromaa har blivit sjuk och missar helgens världscuptävlingar i Lahtis i Finland.

Tomasson: "Jag vill underhålla fansen"

1 timme sedan
Jon Dahl Tomasson ser fram emot att skapa ett offensivt svenskt landslag. SvFF har varit väldigt tydliga från början. Min uppgift är att skapa en nationell identitet. Ett offensivt spelsätt, säger han.

Det här är herrlandslagets nye förbundskapten

1 timme sedan
Jon Dahl Tomasson är herrlandslagets nye förbundskapten i fotboll. Vem är 47-åringen? Och vad har han åstadkommit under spelar- och tränarkarriären? Här är det viktigaste du bör veta om dansken.

Positiva besked om Kristoffer Olsson: "Han är stabil"

2 timmar sedan
FC Midtjyllands assisterande tränare, Arne Sandstö, har i en intervju med norska NTB uttalat sig om den svenska fotbollsstjärnan Kristoffer Olssons tillstånd.