Lucas Raymond gjorde mål, men stod ändå som förlorare mot Ottawa. Nu vill han ha snabb revansch.
Lucas Raymond gjorde mål, men stod ändå som förlorare mot Ottawa. Nu vill han ha snabb revansch. - Foto: Henrik Montgomery/TT

NHL i Sverige: Hett när Raymond möter Nylander

Målskytt hemma i Avicii arena – men ändå förlorare. Detroitstjärnan Lucas Raymond, 21, får en ny chans redan i kväll mot Toronto. Vi är redo och vill ha revansch, säger NHL-stjärnan.


Den första NHL-matchen av fyra på fyra dagar i Avicii arena (före detta Globen) blev händelserik.

Lucas Raymonds Detroit hämtade upp 0–4 till 4–4 mot Ottawa inför utsåld salong.

Men föll sedan i förlängning sedan Ottawas tyske stjärna Tim Stützle avgjort två sekunder före slutet.

— Tungt, jag tycker vi spelar en bra match över 60 minuter, surt att inte komma härifrån med en vinst, säger Raymond efteråt.

Han drog i gång Detroits spektakulära upphämtning när han sköt 1–4 och många av de 12 487 åskådarna jublade lite extra över ett svenskmål.

"Roligare med vinst"

Det gjorde Raymond också.

— Självklart roligt, det är alltid kul att göra mål och speciellt på hemmaplan framför familjen. Men det hade varit roligare med en vinst, säger den före detta Frölundaspelaren.

Red Wings-tröjorna dominerade i Avicii arena – inte så konstigt då svenskklubben tack vare legendarer som Nicklas Lidström, Henrik Zetterberg och Nicklas Kronwall, alla tre på läktarplats, blivit omåttligt populära i Sverige.

— Det var kul, det var mycket folk och många Red Wings-fans också, säger Raymond.

Snack med Hallam

Efter matchen träffade han Tre Kronors förbundskapten Sam Hallam i korridoren utanför omklädningsrummet.

Raymond spelade ju i VM i våras då Sverige efter ett lovande gruppspel åkte ut redan i kvartsfinal mot Lettland.

— Vi snackade bara lite snabbt. Vi har en bra relation, jag gillar Sam och tycker att han är en grymt bra tränare. Det är alltid kul att träffa honom, säger han.

Redan på fredagskvällen kommer chansen till revansch. Då möts klassikerlagen Detroit och Toronto i den på förhand hetaste av de fyra NHL-matcherna i Stockholm.

Och två svenska forwardsstjärnor ställs mot varandra – Raymond mot glödhete William Nylander som gjort poäng i 15 matcher i rad.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!