Hammarbys målvakt Anna Tamminen årets 'MVP'. Arkivbild.
Hammarbys målvakt Anna Tamminen årets 'MVP'. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Hammarbys storslam – Tamminen årets spelare

Anna Tamminen är damallsvenskans bästa spelare. Den finländska målvakten var en nyckelspelare när Hammarby säkrade SM-guldet efter en superrysare. Tamminen höll under säsongen 13 nollor.


— Det här var något jag inte hade förväntat mig. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag vill tacka hela laget som var skickliga på att blockera många skott. Vi jobbade tillsammans så det var inte bara jag. Nästa säsong blir det fler hållna nollor, säger 29-åringen i Aftonbladets sändning.

"Bajen" skördade fler priser under kvällen. Madelen Janogy röstades fram till årets anfallare och Pablo Piñones-Arce blev årets tränare.

— Jag är väldigt stolt och glad. Vi i ledarstaben är ingenting utan spelarna. Jag ska passa på att njuta av den här tiden med gänget sen ska jag försöka landa i allt, säger Hammarbys guldtränare.

TT
/
Senaste nytt

Bommar och fall för Öberg – nia i masstarten

Kramer klar för VM-final: "Nära att skita sig"

Andreas Kramer är klar för VM-final på 800 meter, efter en tajt semifinal där svensken gjorde upp om tredjeplatsen med amerikanen Isaiah Harris.

Montler åtta i VM-finalen: "Det fanns inte där"

1 timme sedan
Thobias Montler lyckades inte försvara sitt VM-silver från Belgrad 2022. I finalen i Glasgow slutade svensken åtta. Jag krigar för det i dag, men det fanns inte där, säger han. Dominanten Miltiadis Tentoglou, Grekland, vann igen.

Claesson om Tomasson: "Nytänk och ny energi"

2 timmar sedan
De svenska spelarna i danska ligan ser positivt på att en dansk tränare nu ska leda det svenska landslaget. Lite nytänk, jag tror det kommer att bli bra, säger rutinerade landslagsspelaren Viktor Claesson.

Sagström tappade i ledarbollen – igen

3 timmar sedan
Madelene Sagström och ledarboll har inte varit någon bra kombination de senaste veckorna. Svenskan har tappat till 17:e plats i LPGA-tourtävlingen i Singapore.

Sundling fyra när Pärmäkoski vann på hemmaplan

3 timmar sedan
Skidveteranen Krista Pärmäkoski fick jubla i Lahtis när hon vann sitt första världscuplopp på sex år. Svenskorna missade alla pallen – Jonna Sundling var bäst med en fjärdeplats.