Johannes Lukas.
Johannes Lukas. - Foto: Anders Wiklund/TT

Trots bommarna – svenska åktiderna lovar gott

Sverige missade pallplatserna i distans. Men åktiderna lovar gott inför kommande skidskyttelopp i Östersund. Jag tar hellre detta resultat än att vi skjuter fullt, vinner men är minuter efter i spåret, säger landslagstränaren Johannes Lukas.


Elvira Öberg visade redan i damernas distanslopp att hon har hittat åkformen. Än bättre blev det i herrloppet. Sebastian Samuelsson hade snabbast åktid av alla och även Jesper Nelin och Martin Ponsiluoma var med där uppe.

— Jag åker ikapp nästan en straffminut på Johannes Thingnes Bø, det var nog ingen som trodde innan loppet. Det är nog många som funderar lite mer än vad jag gör, säger Samuelsson.

Pallplatsen slarvade han bort på skjutvallen. Men även om Bø tog pallplats som trea så visade Samuelsson att han ska bli den där utmanaren till norrmannen som han målas ut som.

"Har kapacitet"

— Det bekräftar känslan jag har haft inför. Jag vill vara med och fajtas om det i år och jag tycker jag har kapacitet för att göra det.

Att hela tiden ha sparring av toppklass på träning har hjälpt till att bygga upp kapaciteten.

— När vi är i form är vi alla bland de bästa och att vi kan hjälpas åt mycket på träning, säger Samuelsson.

Femling inte med

Inför stafetten ser det lovande ut. Peppe Femling har tagit en paus för att hitta tillbaka till formen och finns inte med i Östersund, men med Nelin, Samuelsson och Ponsiluoma ska Norge ändå få en match.

— Herrstafetten är alltid roligt och vi är ju ett bra lag. Det är många som vill in i laget, säger Samuelsson.

Martin Ponsiluoma var länge osäker på om han efter höstens höftproblem skulle ställa upp i distansloppen men väl på start gjorde han ett bra lopp.

— Jag tror det var detta jag behövde inför nästa vecka. Nu känns det otroligt bra, säger Ponsiluoma.

Även för honom var det bommarna som skiljde från en högre placering.

— Det finns hopp för den här säsongen trots att jag tränat så dåligt. Kan jag åka såhär på distans så kan det bli en kul sprint också.

Johannes Thingnes Bø står fortsatt utan seger och imponerades av sina svenska antagonister.

— Sebastian var stark i dag, säger norrmannen.

Han har annars fått prata mycket av den onda armbågen han fått efter att ha brutit arm med brorsan Tarjei.

— Det blir ingen armbrytning framöver, haha. Men nu har jag kört två lopp utan att jag ligger på sjukhuset så det ska nog gå bra. Jag tror inte det påverkar åkning så mycket, säger Bø.

TT
/
/
/
Senaste nytt

Svenskdominans i prologen – Diggins utslagen

Brentford fixade kryss hemma mot Chelsea

Chelsea hade ledningen i halvtid med 1-0 borta mot Brentford i Premier League i fotboll. Men i andra halvlek kom Brentford mer in i matchen, och fixade till slut ett oavgjort resultat. Matchen slutade 2-2.

Real Madrid kryssade mot Valencia

I halvtid ledde Valencia matchen på hemmaplan i La Liga i fotboll mot Real Madrid med 2-1. Men i andra halvlek jobbade sig Real Madrid in i matchen, och kvitterade till slut. Matchen slutade 2-2.

Las Palmas fixade en poäng mot Getafe

Getafe ledde med 3-1 efter första halvlek hemma mot Las Palmas i La Liga i fotboll. I andra halvlek jobbade sig Las Palmas in i matchen. Till slut blev det en poäng var till lagen, matchen slutade 3-3.

Uddamålsseger när West Ham besegrade Everton

På tilläggstid gjorde först Tomas Soucek 1-2 och därefter Edson Alvarez 1-3. Det blev dramatiskt när bortalaget West Ham vann matchen mot Everton på Goodison Park på lördagen. Matchen i i Premier League i fotboll slutade 3-1 (0-0).

Grant 13:e – Green vann efter superavslut

Efter två av tre veckor på LPGA-tourens Asienturné väntar de svenska golfarna fortfarande på en riktig fullträff.