Stjärnan Christian Eriksen och Danmark inleder EM-slutspelet mot Slovenien. Arkivbild.
Stjärnan Christian Eriksen och Danmark inleder EM-slutspelet mot Slovenien. Arkivbild. - Foto: Darko Vojinovic/AP/TT

Danmarks EM-resa startar mot Slovenien

EM-slutspelet i sommar inleds i München den 14 juni och avslutas i Berlin den 14 juli.


24 landslag gör upp om titeln – där lottningen i Hamburg gav majoriteten en bild av hur vägen fram till Olympiastadion i Berlin kan se ut.

För Danmark inleds den med matcher mot Slovenien, England – en semifinalrepris från förra EM-slutspelet – och gruppavslutning mot Serbien.

Tuffaste lottningen fick dock regerande mästarlaget Italien, som hamnade i samma grupp som Spanien, Kroatien och Albanien.

21 nationer är klara för EM. De kvarvarande tre spelar playoff i mars.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.