Newcastles Anthony Gordon.
Newcastles Anthony Gordon. - Foto: Owen Humphreys/AP/TT

Newcastle bäst på hemmaplan – Gordon avgjorde

Kvickt, energifullt och till slut även effektivt. Mot Manchester United visade Newcastle varför klubben är Premier Leagues bästa hemmalag. Matchhjälten i 1–0-segern: Anthony Gordon.

Centralt uppspel, ut med bollen på kanten och sedan inspel längs marken mot bortre stolpen – där kom Anthony Gordon farande och tryckte in segermålet i 55:e minuten.

En fullträff som inte var särskilt överraskande.

Newcastle, med Alexander Isak från start och Emil Krafth på bänken, satte full fart direkt och fick omgående ett grepp om gästande Manchester United.

Ett konstant tryck gav två tydliga chanser: Alexander Isaks skott som smet tätt utanför stolpen efter 20 minuter och Kieran Trippiers frispark i ribban med sex minuter kvar av första halvlek.

Tio minuter in i andra var effektiviteten en annan.

Med Gordons mål säkrade klubben segern – och positionen som Premier Leagues bästa hemmalag.

Sju segrar på åtta matcher betyder att Newcastle är en poäng bättre än tabellettan Arsenal.

I den sammanlagda tabellen har dock Isak & Co sju poäng upp till Londonklubben som toppar på 33.

Manchester United, med Victor Nilsson Lindelöf på bänken, fick därmed ingen snabb revansch efter Champions League-matchen mot Galatasaray där de tappade 3–1 till 3–3.