Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ledaren för Girot dopninganklagad

Sport | 28/05/2009 20:49

Ljuset på Mensjov än en gång - förnekar all inblandning.

Denis Mensjov har lagt konkurrenterna bakom sig i årets Giro. Men en gammal dopningshistoria har hunnit ifatt bäraren av den rosa ledartröjan.

Ryssen har inte blivit dömd för något och det finns inga kända bevis i frågan. Men under de senaste dagarna har han blivit sammankopplad med den österrikiska kliniken Humanplasma, skriver danska Ekstrabladet.

En klinik som förra året var i centrum för en större bloddopningskandal i Wien. Idrottsutövare i olika sporter avslöjades. Bland annat cyklister i Mensjovs förra stall. Hans namn kom upp till ytan i historien utan att det sedan blev något mer av det.

I samband med att dopningavstängde Bernhard Kohl nu har börjat prata fick de österrikiska myndigheterna upp ögonen för Mensjovs gamla stall igen. En talesperson för stallet bekräftar att de nyligen blev besökta av myndigheterna.

Mensjov själv förnekar all anknytning.

–Jag sade redan förra året att jag inte haft något med saken att göra, hävdar han enligt Ekstrabladet.

Skrivet av: