Domaren Fabio Maresca pratar med Milans målvakt Mike Maignan under matchen mot Udinese som Maignan lämnade efter att ha utsatts för rasistiska glåpord från läktaren.
Domaren Fabio Maresca pratar med Milans målvakt Mike Maignan under matchen mot Udinese som Maignan lämnade efter att ha utsatts för rasistiska glåpord från läktaren. - Foto: Andrea Bressanutti/AP/TT

Udinesesupporter portas på livstid

Den italienska Serie A-klubben Udinese stänger av en av sina supportrar på livstid. Mannen agerade rasistiskt mot Milans målvakt Mike Maignan i Udineses hemmaförlust i lördags.


Mannen är inte den ende skyldige, enligt Udinese, men den förste som identifierats i det som klubben kallar "diskriminerande uppförande" vid lördagens match. Arbetet med att identifiera fler fortgår.

"Personen kommer att stängas av på livstid från Udineses matcher och avstängningen träder i kraft direkt", skriver klubben i ett uttalande och tillägger:

"Vi bedömer att det är vad som behövs för att göra klart att det inte finns någon plats för rasism i fotboll eller i samhället".

Milans målvakt Mike Maignan tröttnade på apljuden från Udinesesupportrar och lämnade planen. Först efter att speakern uppmanat publiken att sluta med rasistiska tillmälen återupptogs matchen efter ett kortare avbrott.

Internationella fotbollsförbundets (Fifa) ordförande Gianni Infantino har reagerat på händelsen. På X, tidigare Twitter, skriver han att Fifa kan komma att besluta om hårdare straff för rasism:

"Vi måste införa automatisk förlust för laget vars supportrar har uttryckt rasistiska tillmälen och orsakat avbrott i matchen, så väl som tillträdesförbud på alla arenor i hela världen och rättsliga åtgärder mot rasister".

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!