Det senaste Broloppet över Öresundsbron genomfördes 2010. Här en bild från upplagan 2006. Arkivbild.
Det senaste Broloppet över Öresundsbron genomfördes 2010. Här en bild från upplagan 2006. Arkivbild. - Foto: Stig-Åke Jönsson/TT

Anmälningskaos inför Broloppet – sajt kraschade

Intresset för Broloppet över Öresundsbron nästa år är enormt. Tiotusentals stod på kö direkt när anmälan öppnade på och loppet sålde slut på drygt två timmar. Men det höga trycket fick sajten att krascha – och löpsuget förvandlades till ilska mot arrangören.


Öresundsbron står värd för Broloppet 2025 med arrangörer på bägge sidor av sundet: idrottsklubbarna MAI (Malmö allmänna idrottsförening) och Sparta Atletik & Løb från Köpenhamn. De verkar möjligen ha underskattat hur hårt trycket skulle bli.

På Öresundsbrons Instagramsida vittnar många kommentarer om problem vid anmälan, som öppnade klockan 12 på torsdagen. Några uppger att sajten kraschat medan de köat, andra att samma sak hänt vid betalning och ytterligare några hävdar att de plötsligt tappat sin plats i kön. På den svenska sidan har även betalning med Swish strulat.

Sålde slut snabbt

Från Öresundsbron hänvisar man till MAI och Sparta, som står för själva arrangemanget. Sparta säger i en skriftlig kommentar:

"Vi upplever ett hårt tryck på registreringssystemet som varit instabilt under vissa perioder, men vi ser samtidigt att anmälningarna tickar in och att löpare tar sig igenom kön".

Drygt en timme efter att anmälan öppnat hade ändå över 20 000 personer lyckats anmäla sig till loppet. Vid 14.30 var alla 40 000 startplatser borta.

"Dags att börja träna"

”Broloppet blir en höjdpunkt under vårt jubileumsår och till alla löpare hälsar vi att det är dags att börja träna”, säger Linus Eriksson, vd på Öresundsbron.

Broloppet sprangs av tusentals löpare mellan 2000 och 2006 samt vid tioårsjubileet av Öresundsbron 2010, då runt 30 000 löpare deltog. Sedan dess har det varit uppehåll, men lagom till 25-årskalaset är det dags igen.

Den 15 juni 2025 arrangeras på nytt en halvmaraton under och över vatten, mellan Danmark och Sverige.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!