Sveriges Louise Hansson, till vänster, firar finalplatsen på 50 meter ryggsim tillsammans med Kira Toussaint från Nederländerna. Hansson och Toussaint gick i mål på exakt samma tid, och båda tog sig vidare med en ynka hundradels marginal.
Sveriges Louise Hansson, till vänster, firar finalplatsen på 50 meter ryggsim tillsammans med Kira Toussaint från Nederländerna. Hansson och Toussaint gick i mål på exakt samma tid, och båda tog sig vidare med en ynka hundradels marginal. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Stolpe in för Hansson – klar för final

Personligt rekord med tre hundradelar. En finalbiljett grejad med en hundradel. Louise Hansson hade stolpe in i semifinalen på 50 meter rygg i sim-VM i Doha.


Hennes 28,13 räckte till en finalplats som delad sjua.

— Det kändes som jag höll simningen mycket bättre i semifinalen. Det är inte så ofta man slår pers längre så det gäller att ta varje möjlighet, säger Hansson.

Hon tillhör världstoppen i ryggsim på kortbana, men i lång är hon en bit ifrån.

Ännu så länge ser hon ryggsimmet som en bonus, en rolig grej.

— Jag var inte rankad att gå till final, så jag har inget att förlora, säger om hon finalen.

Louise Hansson har ett mästerskap där marginalerna är på hennes sida efter att ha haft motflyt i två raka VM.

I måndags tog hon brons på 100 meter fjäril, hennes första individuella VM-medalj, med tre hundradelars marginal.

— Det är skönt för självförtroendet. Man lämnar passen och känner att man är nöjd. Medaljen jag tog ger energi, säger hon.

För Björn Seeliger tog det slut i semifinalen på 100 meter fritt, där han hade 16:e och sista tid efter att ha kopierat sin försökstid, 48,84.

Det svenska mixedlaget hade inget med medaljerna att göra på 4x100 meter medley. Sverige – Hanna Rosvall, Erik Persson, Louise Hansson och Björn Seeliger – blev sjua i finalen på 3.47,46. USA tog guld.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!