Hanna Öberg tjänade en bra slant på VM i skidskytte.
Hanna Öberg tjänade en bra slant på VM i skidskytte. - Foto: Fredrik Sandberg/Henrik Montgomery/TT

Så mycket pengar tjänade Hanna Öberg på skidskytte-VM

Det blev inga individuella medaljer för Hanna Öberg i skidskytte-VM, men två pallplatser i stafett gav ändå ett tillskott i både prishyllan och plånboken.

Under skidskytte-VM i Oberhof 2023 tog Sverige elva medaljer. Mästerskapets drottning var Hanna Öberg, som vann två individuella, ett silver i sprint och ett brons i stafett.

Förväntningarna inför årets VM var höga, men det blev inga svenska individuella medaljer i tjeckiska Nove Mesto. Däremot kammade Viktor BrandtJesper NelinMartin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson hem segern i stafetten.

Här kan du läsa om hur mycket pengar de svenska herrarna fick för VM-guldet.

Hanna Öbergs pengaregn efter VM i skidskytte

Hur gick det då för Hanna Öberg? Hon lämnar Tjeckien med två medaljer: ett brons i mixedstafetten och ett silver i damstafetten.

Bronset i mixedstafetten gav laget 220 000 kronor, enligt eutsoura.com. Vilket innebär 55 000 kronor per åkare. Silvret med damerna var värt 264 000 kronor, vilket blir 66 000 kronor per åkare.

Totalt körde Hanna Öberg in 121 000 kronor under VM 2024.