Andreas Holmberg, ny tränare i Örgryte. Arkivbild.
Andreas Holmberg, ny tränare i Örgryte. Arkivbild. - Foto: Tommy Pedersen/TT

Örgrytes cupskräll – besegrade Elfsborg

Örgryte slutade på plats 14 i superettan i fjol och Elfsborg slutade tvåa i allsvenskan. Under lördagen möttes klubbarna i svenska cupen – och då slog Örgryte till med en storskräll.

På "hemmaplan" på Bravida arena gav Noah Christoffersson Örgryte ledningen. Elfsborg vände sedan på matchen och gick upp i ledning. Men Örgryte skulle därefter återigen ta taktpinnen.

Med två mål i den andra halvleken, först genom Christoffersson igen och sedan via Nicklas Bärkroth, tog Örgryte hem segern.

3–2 till Örgryte och en skräll i svenska cupens gruppspel.

— Helt klart en bra match och en oerhört skön känsla att vinna, säger matchvinnaren Bärkroth till TV4 Play.

Segern innebär att Örgryte har möjligheten att gå vidare från cupens gruppspel. I den sista omgången möter de rivalen Gais som spelade 2–2 mot Degerfors.

Någon skräll blev det däremot inte i matchen mellan IFK Luleå och Malmö FF. Inne i Arcushallen i Luleå vann Malmö med hela 8–0. Isaac Kiese Thelin stod för ett hattrick och missade dessutom en straff.

Superettanlaget Gefle var på väg mot en skräll borta mot AIK. Men i den 83:e minuten tryckte AIK:s Anton Salétros tjusigt in en frispark till 1–0, ett mål som blev matchens enda.