Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Cro Cop tillbaka i UFC

- 01/06/2009, 21:59 -

Kroaten Mirko "Cro Cop" Filipovic återvänder till UFC:s oktagon om två veckor.

UFC 99, som går av stapeln den 13 juni, kommer att hållas i Köln, och Cro Cop kommer att möta engelsmannen Mustapha Al-Turk. Cro Cop gjorde sin UFC-debut 2007 och förlorade två av sina tre matcher i organisationen. Den ena efter att blivit knockad av en förödande hög spark, levererad av Gabriel Gonzaga, den andra mot den franske kickboxaren Cheick Kongo på enhälligt domslut.

Efter han lämnat UFC gick han tre matcher i Japan och vann två – mot sydkoreanen Hong Man Choi och japanen Tatsuya Mizuno. Den tredje matchen var mot holländaren Alistair Overeem, en match som bröts efter att Cro Cop upprepade gånger blivit träffad i skrevet av holländarens knä.

På sin hemsida säger Cro Cop att han är tacksam att Dana White vill ha tillbaka honom. Han säger också att han inte gjorde bra ifrån sig i sina tre framträdanden i UFC och att han genom att komma tillbaka till buren vill bevisa att han kan fortfarande kan fightas på den högsta nivån.

Huvudmatchen på UFC 99 kommer att gå mellan Wanderlei Silva och Rich Franklin.

Skrivet av: