Piteås buss till matchen mot Trelleborg var full med spyor och kvarlämnade ölburkar. Arkivbild.
Piteås buss till matchen mot Trelleborg var full med spyor och kvarlämnade ölburkar. Arkivbild. - Foto: Pär Bäckström/TT

Bussen nedspydd – allsvenska laget fick ta taxi

Bussen var täckt med spyor. Piteå fick i stället hyra taxibussar från hotellet i Malmö till arenan i Trelleborg. Laget kom 1,5 timme sent till den damallsvenska matchen i söndags, rapporterar Piteå-Tidningen.


Bussen som skulle hämta upp laget på hotellet i Malmö stank av kräks, enligt Rob Clark, assisterande tränare i Piteå och den som var först in i bussen.

— Jag kände stanken av att något hade hänt. Bussen var full av spya på sätena och jag gick längst bak i den och började samla ihop ölflaskor. Det var en enda röra allt, säger han till lokaltidningen.

Till Aftonbladet berättar Clark att chauffören trodde lukten berodde på att någon hade städat bussen.

När han insåg att så inte var fallet försökte chauffören städa, men på grund av tidsbrist beslutade klubben att beställa tre små taxibussar till arenan i stället. Spelarna fick byta om på hotellet och anlände 1,5 timme senare än tänkt till arenan.

— Jag tycker inte att det är acceptabelt på den här nivån i fotbollen, eller på någon nivå eller i något sammanhang. Ingen vill sitta i någons spya, säger Clark till Aftonbladet.

Notan för taxibilarna ska bussföretaget stå för.

Matchen slutade 0–0, och Trelleborg tog därmed sin första damallsvenska poäng i klubbens historia.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!