Måndag 15 Aug
Stockholm

Söderling finalklar

Söderling finalklar efter en riktig rysare mot Fernando Gonzalez.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Robin Söderling har gjort det ingen trodde var möjligt inför inledningen av Franska Öppna. Svensken är klar för final efter en magisk comeback mot Fernando Gonzalez. Nu väntar en drömfinal mot Roger Federer som slog ut argentinaren Juan Martn del Potro efter en svettig femsetare. Finalen sänds i Svt på söndag.

– En otrolig match, summerade en trött men lycklig Söderling efter segern.

– När jag låg under i femte set sa jag till mig själv: "Jag har inget att förlora". Då började jag att returnera väldigt bra och allting förändrades. Men jag har kvar den svåraste matchen, kanske mot Federer på söndag.

Tog hem de två första seten

Matchen kunde knappats ha börjat bättre för Robin Söderling i semifinalen mot chilenaren, Fernando Gonzalez. De två första seten tog svensken hem med siffrorna 6-3 och 7-5 och det såg ut som om att matchen i stort sett var avgjord.

Men allt kan hända – det bevisade Gonzalez för oss alla när han i det fjärde setet kvitterade Söderlings 2-0-ledning. Svensken hade tappat stora delar av det spelet som han visade upp i de två första seten. Bollen studsade inte riktigt som han ville och Gonzalez hade verkligen tagit sig i kragen.

– Det är overkligt. Jag spelade bra i de två första sten, sedan började han att spela otroligt bra, sa svensken.

Sista set en nagelbitare

Det femte och avgörande setet blev en riktig nagelbitare. Gonzalez lyckades bryta Söderlings serve och det såg ut som om att chilenaren hade lyckats med det omöjliga. Men med en enorm kämparinsats lyckades Söderling bryta tillbaka – och det två gånger om. Söderling behövde endast hålla sin serve, så var finalplatsen klar. Svensken gjorde inga misstag alls och slog därmed ut chilenaren med siffrorna 6-3, 7-5, 5-7, 4-6, 6-4.

– Jag var trött. Det kändes som att, okej, så här ska det inte sluta. Jag ville inte gå av banan och känna att jag inte gett precis allt. Plötsligt funkade allt igen. När jag låg under i femte set sa jag till mig själv: "Jag har inget att förlora". Då började jag att returnera väldigt bra och allting förändrades.

Final mot ?

Nu väntar en final mot Roger Federer.

– Det är en fantastiskt känsla. Final i en av de största tävlingarna i världen... På grus. Det hade jag inte trott för några år sedan, men jag har spelat bättre och bättre på grus.

Se Söderling berätta om bragden

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.