Söndag 14 Aug
Stockholm

Federer väntar för Söderling

Söderling fick mardrömsmotståndaren, Roger Federer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Robin Söderling hävdade efter sin semifinal att det kvittade vem han fick i finalen. Det blev dock mardrömsmotståndaren, Roger Federer. Världstvåan lyckades till slut ta sig förbi Juan Martin Del Potro, Argentina, efter 3-2 i set (3-6, 7-6, 2-6, 6-1, 6-4).

Söderling och Federer har mötts nio gånger i karriären, facit, 9-0 i matcher för schweizaren.

–Så mycket har jag lärt mig att det är små marginaler och dagsform som avgör. Jag vill inte önska någon motståndare, det får bli den det vill, sade Söderling efter sin semifinal.

Flera matcher mot Federer har dock varit jämna, dock inte de två grusmatcher som de spelat. Inför Franska mästerskapen möttes de båda i turneringen i Madrid med Federer som segrare, 6-1, 7-5.

– Robin gjorde en fantastisk match mot Gonzalez. Även om jag har ett väldigt bra facit mot honom kommer det att bli en tuff final, sade Federer i tv-intervjun efter matchen.

Schweizaren har också all anledning att vara laddad inför söndagens final. Titeln i Paris är den enda han saknar i karriären och han har förlorat de tre senaste finalerna mot Rafael Nadal. En seger på söndag skulle dessutom göra att han tangerar Pete Sampras rekord på 14 grand slam-titlar.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.