Jens Berthel Askou lämnar jobbet som tränare i IFK Göteborg. Arkivbild.
Jens Berthel Askou lämnar jobbet som tränare i IFK Göteborg. Arkivbild. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Askou lämnar IFK Göteborg – flyttar till Prag

Det rör på sig i allsvenskan trots speluppehållet. Mest rör tränarna på sig. Först lämnade Henning Berg AIK – och nu tackar Jens Berthel Askou för sig i IFK Göteborg.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Askou värvas till tjeckiska liga- och cupmästarna Sparta Prag och köps ut från sitt kontrakt med IFK Göteborg.

Det bara ett år efter att han kom till klubben.

"Det har varit ett intensivt, lärorikt och utvecklande år hos IFK Göteborg. Jag är tacksam för tiden tillsammans", säger han till IFK Göteborgs hemsida.

Askou är just nu mitt uppe i personliga slutförhandlingar med Sparta Prag, en klubb som kommer att kvala till Champions League i sommar. I Sparta Prag får Askou rollen som assisterande tränare vid sidan av nye danske huvudtränaren Lars Friis.

"Det är ett stort beslut att flytta till Tjeckien och till Sparta. Precis som IFK Göteborg är det en storklubb med stora förväntningar och det trivs jag bäst med", säger Askou.

När Liverpool ersatte Jürgen Klopp med Feyenoords Arne Slot värvade den nederländska klubben i sin tur Brian Priske från Sparta Prag. Priske ersattes denna vecka av sin assisterande tränare Lars Friis, som nu får Askou vid sin sida.

Sindre Tjelmeland, 34 år, blir tillfälligt IFK Göteborgs nye tränare. Han anslöt som assisterande tränare i vintras efter att ha haft huvudtränarjobbet i norska IK Start.

TT
/
AIK
/
/
/