Serbiens fotbollsförbund straffas för att på en banderoll ha 'spridit provocerande budskap' under EM-matchen mot England. Arkivbild.
Serbiens fotbollsförbund straffas för att på en banderoll ha 'spridit provocerande budskap' under EM-matchen mot England. Arkivbild. - Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Albanien och Serbien straffas i EM – får böter

Både Albanien och Serbien straffas i fotbolls-EM, efter att ha "spridit provocerande budskap" på banderoller under matcher.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Uefa meddelade på onsdagen att Albaniens och Serbiens fotbollsförbund får böter på 100 000 kronor vardera, sedan supportrar visat banderoller med nationalistiska budskap under EM-matcher.

För Albaniens del handlar det om matchen mot Italien som slutade med 1–2-förlust, där albanska fans visade en banderoll med en karta över landet med gränser som sträckte sig över grannländernas territorium.

Det albanska förbundet bötfälls också för fans som tände bloss och fyrverkerier, kastade ölglas och en supporter som gick på planen.

Totalt landar bötesbeloppet på drygt 400 000 kronor för det albanska förbundet.

I Serbiens fall gäller det en banderoll med en provokation mot Kosovo – som förklarade sig självständigt från Serbien 2008, men som Serbien inte erkänt – som visades under 0–1-förlusten mot England.

Även Serbien får dessutom ytterligare böter på grund av fans som kastat ölglas under matchen – totalt får man böta 160 000 kronor.

TT
/
/
/