Lördag 31 Jul
Stockholm

Bryants magi gav Lakers NBA-titeln

Los Angeles Lakers tog hem sin 15:e NBA-titel efter att enkelt lekt hem finalserien mot Orlando Magic.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kobe Bryant blev stor hjälte när Los Angeles Lakers körde över Orlando Magic med 99-86 (4-1 i matcher) och tog hem sin 15:e NBA-titel. Superstjärnan Bryant satte själv 30 poäng och utnämndes genast till NBA:s mest värdefulle spelare.

Matchen och finalen avgjordes till slut under den andra perioden. Det var då Lakers satte 16 raka poäng och tog en 52-40-ledning.

– Den här stunden känns så bra. Att nå hit och kunna se tillbaka på säsongen och allt man gått igenom. Det är det allra bästa, sa en lycklig Bryant till ESPN.

Segern var den första sedan 2002 då en viss Shaquille O'Neal dominerade Lakers. Nu är O'Neal borta men Bryant vill ändå tacka sin ärkefiende för hans del i Lakers framgångar i år.

– Från utgångspunkten att svara på upp till den utmaningen och folk som sa att jag inte kunde klara det utan honom så känns det bra eftersom jag visade att de hade fel. Så sett ur det perspektivet så känns det extremt bra att klara av det, säger Bryant.

"Shaq" var inte sen på noterna och valde att hylla Bryant genom att driva med sig själv. På sin Twittersida skojade jättecentern till det.

"Grattis Kobe, du förtjänade det. Du spelade fantastiskt. Njut av varenda stund mannen, verkligen. Och jag vet vad du säger just nu: Shaq hur smakar min rumpa nu?" skrev O'Neal och antydde på sin hiphoplåt från förra året, Kobe, tell me how my ass tastes?

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela