Jerebkos Pistons sparkar tränaren

Michael Curry får lämna Detroit Pistons.


DETROIT. Svenskfödde Jonas Jerebko, 22, kommer att få en ny tränare i sitt Detroit Pistons. Tränaren Michael Curry får inte förnyat förtroende av styrelsen.

Under tisdagen fick huvudcoachen Curry det negativa beskedet. Det var dagen före marknaden för kontraktslösa spelare skulle öppnas.

– Det var ett svårt beslut att fatta. Men jag vill tacka Michael för hans hårda arbete och engagemang, säger Pistons ordförande Joe Dumars, enligt CBC.

Curry hade stor press på sig inför NBA-slutspelet, där Detroit fick se sig slaget av Cleveland Cavaliers i första rundan. Det var första gången på sex år som laget inte nådde final i den östra konferensen och det sportsliga nederlaget var ett faktum.

– Det är en del av jobbet. När man förlorar är det coachens fel, och när man vinner är det spelarna som hyllas, sa Curry.

Jonas Jerebko blev för några dagar sedan den förste svenskfödde spelaren som draftats av ett NBA-lag. Han gick som nionde spelare i andra rundan. Men det innebär inte att han garanteras speltid. Klubben överväger om man ska låta Jerebko fortsätta spela i Europa samtidigt som Detroit behåller rättigheterna till honom.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!