Gomi klar för Affliction


Japanske superstjärnan fightas i USA i augusti.


Efter att ha förhandlat med flera amerikanska organisationer har Takanori Gomi nu bestämt sig. Den första augusti möter han Rafaello OliveiraAffliction Trilogy.

Takanori ”The Fireball Kid” Gomi rankades för några år sedan av många som världens bäste lättviktare, och som en av världens bästa MMA-fighters pound for pound.

Med övertygande vinster mot Jens Pulver, Tatsuya Kawajiri och Hayato Sakurai såg han ostoppbar ut och blev, med sin aggressiva stil, mångas favoritfighter. Men efter några överraskande förluster och en japansk MMA-scen som hamnade i skymundan av USA och UFC, slocknade stjärnan.

Gomi har länge uttryckt att han vill fightas i USA igen och nu är det klart att han skriver på för den Donald Trump-backade promotionorganisationen Affliction.

Affliction Trilogy blir organisationens tredje gala och går den första augusti på Honda Center i Anaheim, Kalifornien.

Det mycket starka huvudkortet för Affliction Trilogy ser i dagsläget ut som följande:

Fedor Emelianenko vs. Josh Barnett

Gegard Mousasi vs. Renato "Babalu" Sobral

Vitor Belfort vs. Jorge Santiago

Paul Buentello vs. Gilbert Yvel

Takanori Gomi vs. Rafaello Oliveira

Takanori Gomi highlight.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.