Söderling vann Swedish Open

- 19/07/2009, 16:05 -

Besegrade argentinaren Juan Monaco efter två raka set.

Robin Söderling vann Swedish Open i Båstad mot Juan Monaco efter tiebreak i andra set: 6-3, 7-6. Därmed vann han fyra raka matcher och tappade inte ett enda set i ATP-turneringen.

I tiebreak kopplade Söderling tidigt greppet och hade fyra matchbollar. Efter att ha sumpat två tog han hem finalen.

– Jag hade inte bytt den här segern mot en Grand Slam ens, sa en rörd Robin Söderling till TV4 efter finalen.

Söderling kopplade tidigt ett grepp om matchen i första set när han efter att ha hållit sin serve bröt Monacos serve i argentinarens första gem.

När Monaco började returnera svagt fick svensken möjlighet att förbereda sin forehand och forcera ut bollarna mot sidlinjerna. Det gjorde att Söderling kunde styra första set utan några större problem och få argentinaren att springa.

I jämförelse med första set hade Robin Söderling i andra set förivrat sig i avgörande lägen samtidigt som Juan Monaco fått längd i sina slag.

I och med att Monaco inte slog så många vinnare var det argentinaren som levde på Söderlings misstag.

Monaco var i början av andra set pressad långt ut bakom baslinjen, men kämpade sig framåt ju längre matchen gick. När Söderling servade för att ta hem sitt femte gem i andra set hade Moncao en setboll som han sumpade.

När Monaco ledde i andra set med 6-5 var Söderling tvungen att hålla in serve för att kunna tvinga fram ett tiebreak, som han tog hem utan några större problem.

– Jag har verkligen drömt om att spela bra här, och kanske till och med få vinna, sa Söderling, som tidigare hade en semifinal som bäst i Båstad, till TV4.

Skrivet av: