Söderling vann Swedish Open

Besegrade argentinaren Juan Monaco efter två raka set.


Robin Söderling vann Swedish Open i Båstad mot Juan Monaco efter tiebreak i andra set: 6-3, 7-6. Därmed vann han fyra raka matcher och tappade inte ett enda set i ATP-turneringen.

I tiebreak kopplade Söderling tidigt greppet och hade fyra matchbollar. Efter att ha sumpat två tog han hem finalen.

– Jag hade inte bytt den här segern mot en Grand Slam ens, sa en rörd Robin Söderling till TV4 efter finalen.

Söderling kopplade tidigt ett grepp om matchen i första set när han efter att ha hållit sin serve bröt Monacos serve i argentinarens första gem.

När Monaco började returnera svagt fick svensken möjlighet att förbereda sin forehand och forcera ut bollarna mot sidlinjerna. Det gjorde att Söderling kunde styra första set utan några större problem och få argentinaren att springa.

I jämförelse med första set hade Robin Söderling i andra set förivrat sig i avgörande lägen samtidigt som Juan Monaco fått längd i sina slag.

I och med att Monaco inte slog så många vinnare var det argentinaren som levde på Söderlings misstag.

Monaco var i början av andra set pressad långt ut bakom baslinjen, men kämpade sig framåt ju längre matchen gick. När Söderling servade för att ta hem sitt femte gem i andra set hade Moncao en setboll som han sumpade.

När Monaco ledde i andra set med 6-5 var Söderling tvungen att hålla in serve för att kunna tvinga fram ett tiebreak, som han tog hem utan några större problem.

– Jag har verkligen drömt om att spela bra här, och kanske till och med få vinna, sa Söderling, som tidigare hade en semifinal som bäst i Båstad, till TV4.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Hirscher siktar på comeback

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

1 timme sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.