Söndag 14 Aug
Stockholm

Hedblom tvåa i Spanien

Gävlespelaren inledde med fyra raka birdies. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Veckan före Europatourfinalen visar flera svenska golfare god form.

Allra bäst: Peter Hedblom, vars andraplats i Spanien definitivt säkrade en plats på Valderrama och chans på de stora prispengarna.

Gävlespelaren gick ut i ledarboll med hemmasonen Sergio Garcia, som bokstavligen är uppväxt på Club de Campo del Mediterráneo-banan då hans pappa var huvudtränare där, och inledde med fyra raka birdies samtidigt som Garcia inte fick i puttarna.

Efter halva rundan var Hedblom bara två slag efter, men på grund av en bogey på det 17:e hålet var chansen till seger borta.

Andraplatsen är dock hans bästa placering sedan vinsten i Malaysia i fjol, och framför allt säkrade han en plats bland de 60 första på Europatourrankingen som därmed garanterar en plats i tourfinalen.

Flera andra svenskar spelade också bra.

Alexander Norén avancerade upp till tredje plats tack vare dagens näst bästa rond, en 65:a, medan Peter Hanson - vinnare av Masters på Arlandastad i augusti - slutade sjua och Mikael Lundberg, en annan av årets vinnare, delade niondeplatsen.

Världsfemman Sergio Garcia vann tävlingen och är därmed en av få spelare som lyckats vinna en Europatourtävling på sin hemmabana.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.