Philadelphia nära basebolltiteln

Phillies är en seger ifrån titeln. (TT)


Med en ovanlig homerun visade kastaren Joe Blanton vägen när Philadelphia slog Tampa Bay med 10-2 i World series i baseboll.

Phillies är nu bara en seger från att ta titeln.

Blantons homerun var den förste av en pitcher, en kastare, på 34 år i World series. Totalt har det bara hänt 15 gånger i World series 104-åriga historia att en kastare gjort en homerun. Att Blanton dessutom skickade ut sju slagmän från slagplattan bidrog också till Philadelphias stora hemmaseger som innebar 3-1 i bäst av sju matcher.

Jag bara blundade och svingade utifall jag skulle träffa, sade Blanton som kom till Philadelphia från Oakland i somras och som aldrig gjort en homerun som proffs tidigare.

Den perfekta träffen nådde upp på den fullsatta läktaren och innebar 6-2 till Philadelphia.

– Jag har inte gjort en home run sedan mitt sista år i high school, sade 27-årige Blanton som dock inte får starta då Philadelphia ska försöka säkra titeln i den femte matchen natten mot tisdag.

Då blir det kastaren Cole Hamels som ska försöka ge Philadelphia dess andra World series-titel. Den första kom 1980 då man slog Kansas City med 4-2.

I skuggan av Blanton gjorde Ryan Howard två homerun och låg bakom fem av Philadelphias tio poäng.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.