Måndag 18 Okt
Stockholm

Andy Murray ny världstvåa

Skotten vann Mastersturneringen i Montreal och passerar därmed Rafael Nadal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Med bara två knappa veckor kvar till US Open visar den enda av världens fem högst rankade spelare som ännu inte vunnit någon Grand Slam storform. Andy Murray besegrade Juan Martin del Potro i Montreals Masters 1000-turnering.

Efter två stenhårda set som avgjordes i tiebreak visade det sig till slut vem som var mest utvilad. Del Potro gjorde sin nionde match på 13 dagar medan Murray gjorde sin första turnering sedan Wimbledon i början av juli. Skotten tog lätt hem avgörande set och så småningom matchen med 6-7(4), 7-6(3), 6-1.

Titeln innebär Murrays fjärde Masters 1000-titel, men också att han passerar Rafael Nadal på världsrankingen och numera är världstvåa efter Roger Federer.

– Det känns som att jag har en bra chans att göra bra ifrån mig i US Open, men varje vecka är en annorlunda vecka, och jag kommer inte att ta mig vatten över huvudet. Jag kommer bara fokusera på Cincinnati, sa Murray enligt ATP-tourens hemsida.

Cincinnati, ja. I veckan kommer ytterligare en Masters 1000-turnering som förberedelse inför US Open. Murray är där regerande mästare.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela