Daniel Bailey frias från misstankar

Det internationella friidrottsförbundet friar samtliga löpare på 100 meter.


Samtliga löpare på 100 meter är friade av det internationella friidrottsförbundet, IAAF.

Det framkom tidigare uppgifter om att fyran i finalen, Usain Bolts träningskompis Daniel Baily, hade testats positivt för dopning efter den rafflande finalen. Men nu frias alltså samtliga löpare från misstankar om dopning under VM.

Uppgifterna om att Bailey skulle vara dopad spreds redan i måndags, men enligt IAAF:s generalsekreterare Pierre Weiss var proverna inte ens analyserade då.

– Jag blev chockad när jag hörde ryktena. Proverna fördes med bil till laboratoriet i Köln och kom fram först tidigt i måndags morse, sade Weiss till nyhetsbyrån APA enligt SVT.

Det är dock inte klarlagt om Bailey varit dopad innan VM eller inte – även det rykten som florerat kring Olympiastadion i Berlin.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

2 timmar sedan

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

3 timmar sedan
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.