Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mästarklubb i konkurs

Sport | 30/10/2008 14:04

År 2000 vann Masarna SM-guld. Nu begär sig klubben, Avesta SK, i konkurs.(TT)

År 2000 vann Masarna SM-guld i speedway.

Nu begär sig klubben, Avesta SK, i konkurs.

Masarna har länge dragits med ekonomiska problem. Sportsligt har det också gått utför. Årets säsong slutade med degradering från högsta serien.

Masarnas totala skuld uppgår i dagsläget till runt 1,5 miljoner kronor, vilket gjort att klubben fattat beslutet att begära sig i konkurs.

– Jag har sett klubbens ekonomiska situation, ryggsäcken är helt enkelt för tung. Jag har jobbat med ekonomi i 35 år och kan inte se någon annan utväg, säger Anders Roswall, konkursförvaltare i Avesta kommun.

Handlingar är skickade från klubben till Falu Tingsrätt och beslut om konkurs kommer att tas i början av nästa vecka, troligen med Roswall som konkursförvaltare.

Trots Masarnas beslut att gå i konkurs kommer det att köras speedway i Avesta kommande säsong. Masarnas andralag, Team Dalakraft (Gasarna SK) har ansökt om att få köra allsvensk speedway om Masarna inte kommer till start.

Speedwayarenan ägs av Avesta kommun och berörs inte i konkursen.

Skrivet av: