Karate-SM avgörs i Göteborg i helgen

"Karate är kraft, dynamik, tempo och explosivitet."


Hela den svenska karate-eliten drar västerut i helgen för att tävla om SM-medaljerna i kata och kumite.

– Landslaget och alla de bästa vi har i Sverige kommer att vara där. Det är ett bra tillfälle för den nyfikne att lära sig mer om karate, och känner man inte till något om sporten sedan tidigare kan man alltid komma förbi och se finalerna, säger Urban Andersson, ordförande i Svenska Karateförbundet till Nyheter24.

"Bra tryck"

Totalt kommer 210 tävlande från 69 klubbar. Nytt för i år är att samtliga finaler kommer att avgöras på söndag eftermiddag efter klockan 13.00 i Valhallahallen, där det utlovas bra tryck.

– Bland kampsporterna utmärker sig karaten med sin kraft, dynamik, tempo och explosivitet utfört med kontroll på ett säkert sätt, säger Thomas Leinfors, tävlingsansvarig på SM i Karate 2009 i ett pressmeddelande.

Vilka ska man hålla ett extra öga på?

Sadik Sadik som tog brons i junior-VM 2007 i Istanbul, den första svenska karatemedaljen på tolv år. Sedan har vi Gülsah Akdag på damsidan men det finns många fler, säger Urban Andersson.

Om du inte har vägarna förbi Göteborg kan du i stället följa mästerskapet på nätet.

– Vi körde webbteve live första gången förra året och fick bra trafik från totalt 16 länder. I år kommer en kommentator att finnas med under finalerna, säger Urban Andersson till Nyheter24.

Svenska mästerskapen i karate arrangeras den 19-20 september i Valhalla Sporthall i Göteborg. Landslagets tävlande i kumite och kata finns på plats.

Kanadensaren och UFC-mästaren Georges St. Pierre är en känd karatekille.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!