NFL-legend till Strikeforce

- 22/09/2009, 08:58 -

Herschel Walker ansluter till Strikeforces tungvikt.

Många ögonbryn höjdes när Strikeforce i går annonserade att NFL-veteranen Herschel Walker skrivit på för organisationen.

Anledningen? Han är 47 år gammal.

47-årige Walker har visserligen ett svarbälte av den femte graden i Taekwondo och har också tränat Muaythai och Kempo vid sidan av sin amerikanska fotbollskarriär. Men att göra sin MMA-debut som 47-åring har väckt tvivel hos många.

– Jag kommer att gå in där och testa mig själv mot vilken 20-åring som helst. Jag vet att det finns en massa nej-sägare där ute och det är lugnt. Jag vill bevisa för alla som sitter i soffan och kritiserar andra att om du är en sann atlet så är du inte gammal förrän du inte kan kliva upp och gå längre, säger Walker i ett pressmeddelande.

Walker kommer att tränas av Bob "Crazy Bob" CookAmerican Kickboxing Academy i San Jose.

– Jag har tränat i många år. Jag brukade spela fotbollsmatcher på lördagarna och tävla i kampsportsturneringar efter kyrkan på söndagar. Jag ser fram emot att börja tävla i MMA och starta ett nytt kapitel i mitt liv, säger Walker.

– Jag flög till LA förra månaden för att se honom träna och blev förvånad över hur bra hans brottning och boxning såg ut. Han har en hel del jobb framför sig, men han är hängiven till sin träning på ett av USA:s bästa MMA-gym så det kommer att bli mycket intressant att följa hans utveckling, säger grundaren av Strikeforce, Scott Coker.

Det här är inte första gången Walker prövar på en ny sport. 1992 ställde han upp i vinter-OS och kom på sjunde plats i tvåmansbob.

Något datum för Walkers debut är ännu inte officiellt.

Skrivet av: